HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι γιατροί… εγκαταλείπουν την χώρα

Ακροβατούν μεταξύ επαγγελματικής φθοράς και αφθαρσίας, οικονομικής πνιγμονής και ανάσας, αναζητούν στηρίγματα, προσπαθούν να κρατηθούν απ...

Ακροβατούν μεταξύ επαγγελματικής φθοράς και αφθαρσίας, οικονομικής πνιγμονής και ανάσας, αναζητούν στηρίγματα, προσπαθούν να κρατηθούν από την επιστήμη που σπούδασαν, παλεύουν να παραμείνουν μάχιμοι μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες - αυτές που έχει διαμορφώσει η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων, αλλά και η απουσία εθνικής στρατηγικής στη διαχείριση του επιστημονικού δυναμικού.

Η φυγή, η μετανάστευση σε ευρωπαϊκή ή άλλη χώρα θεωρείται η πιο άμεση, αποτελεσματική, διαθέσιμη «θεραπεία» που μπορεί να τους βγάλει από την επαγγελματική βύθιση: περίπου 13.000 Έλληνες γιατροί την τελευταία δεκαετία έχουν αναζητήσει την ίαση με αυτόν τον τρόπο στις βαρύτατες παθογένειες που εμφανίζει ο κλάδος τους, ενώ όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτόν συμφωνούν ότι το κύμα της μετανάστευσης θα διατηρηθεί σε υψηλό σημείο για πολύ χρόνο ακόμη. Οι 1.200 γιατροί που αποφοιτούν από τις ιατρικές σχολές της χώρας κάθε χρόνο και οι 300 που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε εκείνες της αλλοδαπής ενισχύουν συνεχώς αυτό το κύμα. Μόνο από το πανεπιστήμιο της  Πάτρας τον τελευταίο χρόνο έχουν φύγει 400 γιατροί!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.