HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η «Βασίλισσα» ξανά στον θρόνο της!

«Βασίλισσα» ξανά μετά από 18 χρόνια η ΑΕΚ. Η Ένωση με ολοκληρωτικό μπάσκετ νίκησε με 100-94 τη Μονακό στο φλεγόμενο από 18.000 οπαδούς τ...

«Βασίλισσα» ξανά μετά από 18 χρόνια η ΑΕΚ. Η Ένωση με ολοκληρωτικό μπάσκετ νίκησε με 100-94 τη Μονακό στο φλεγόμενο από 18.000 οπαδούς της και πανηγύρισε τον τίτλο στο Basketball Champions League.
Η ελληνική ομάδα έφτασε στο τρίτο ευρωπαϊκό της τρόπαιο (1968 Κύπελλο Κυπελλούχων, 2000 Κύπελλο Σαπόρτα), παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μέσα σε δύο 24ωρα θα πανηγυρίσει για 2η φορά, καθώς χθες προηγήθηκε η γιορτή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο.
Απέναντι στο μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα υπερέβαλλαν εαυτούς και με πάθος, αλλά και προσήλωση στο παιχνίδι τους σε όλο το 40λεπτο κατάφεραν να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Σημαντικό μερίδιο στην τεράστια επιτυχία της ΑΕΚ είχε και ο κόσμος. Οι 18.000 και πλέον, οπαδοί της Ένωσης δεν σταμάτησαν από το πρώτο λεπτό να «σπρώχνουν» τους παίκτες, ακόμη κι όταν έχαναν τη διαφορά που «έχτιζαν».
Δεν υπάρχει παίκτης που να υστέρησε από την ΑΕΚ στον τελικό του BCL. Ο αρχηγός της, Ντούσαν Σάκοτα, ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα με αλεπάλληλα καλάθια που έδωσαν προβάδισμα 11 πόντων (76-87), 6 λεπτά πριν τη λήξη.
Κι αν φάνηκε πως η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να απειληθεί, κάποια λάθη στα τελευταία λεπτά μετέτρεψαν το φινάλε σε «θρίλερ», ένα φινάλε που έμελε να είναι γλυκό με την κατάκτηση του τροπαίου.
Με 19 πόντους ο Μάικ Γκριν (τους 18 στα πρώτα 3 δεκάλεπτα) αναδείχθηκε MVP του τελικού. Άλλους 16 πέτυχε ο Κέβιν Πάντερ (3/5 τρίποντα), όσους και ο Σάκοτα (3/3 τρίποντα), με 13 τελείωσε τον τελικό ο Ντιλρόι Τζέιμς και ένα καθοριστικό κόψιμο σε προσπάθεια για τρίποντο του Ντι Τζέι Κούπερ στα τελευταία δεύτερα. Διψήφιος ήταν και ο Βινς Χάντερ με 10 πόντους!
Ο Σέργκι Γκλαντίρ πέτυχε 18 πόντους με 4/6 τρίποντα, 13 ο Ρόμπινσον, 12 ο Κικάνοβιτς και 12 ο Λακόμπ για τη Μονακό που έπαιζε μπροστά στον πρίγκιπα Αλβέρτο.
από: sportotal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.