HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Αθήνα η Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος για τις αποζημιώσεις

Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στην πορεία στη γερμανική πρεσβεία, με τη συμμετοχή και των μελών της, θα συμμετάσχει αυτήν την Παρασ...

Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στην πορεία στη γερμανική πρεσβεία, με τη συμμετοχή και των μελών της, θα συμμετάσχει αυτήν την Παρασκευή, 27 Απριλίου η Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Η Ένωση είναι εκλεγμένο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα και εκπρόσωπός του για τα Καλάβρυτα και την ευρύτερη περιοχή, για την απόδοση των γερμανικών οφειλών.
Την κινητοποίηση διοργανώνει το Εθνικό Συμβούλιο για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα, με αφορμή τη συμπλήρωση 77 χρόνων από τη γερμανική εισβολή στη χώρα μας. Η κινητοποίηση θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα. Εντός του 2018, αναμένεται να κατατεθεί και στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις γερμανικές επανορθώσεις, έτσι ώστε, αμέσως μετά, «να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε διεθνές επίπεδο αλλά και διακρατικά να γνωστοποιηθεί το ζήτημα και να τύχει στην ευρύτερη διεθνή κοινή γνώμη μιας πολύ μεγαλύτερης αποσαφήνισης, να υπάρξει πίεση εκεί που πρέπει, να δοθούν απαντήσεις και να διεκδικηθούν με όλα τα μέσα οι γερμανικές επανορθώσεις» όπως ανακοίνωσε και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, χαιρετίζοντας την ημερίδα, με θέμα «Η αρπαγή των αρχαιοτήτων στην Κατοχή και ο αγώνας για την επιστροφή τους».
Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, πρόσφατα, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και τελούσε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.