Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έφτασε η ώρα της Κλειτορίας για την ανάπλαση των δημοτικών χώρων

Έφτασε η ώρα για την ανακατασκευή -και- στην κεντρική πλατεία της Κλειτορίας. Με νέα πρόταση ένταξης που αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Σ...

Έφτασε η ώρα για την ανακατασκευή -και- στην κεντρική πλατεία της Κλειτορίας. Με νέα πρόταση ένταξης που αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο και που αφορά τις Αστικές Αναπλάσεις της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας, πάνω στην πρόσκληση 717/6-3-2018 που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για τις Ολοκληρωµένες Χωρικές Επενδύσεις, µε πόρους του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ «∆υτική Ελλάδα 2014- 2020»). 
Πρόκειται για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στο δεύτερο µεγάλο αστικό κέντρο των Καλαβρύτων, την Κλειτορία, για το οποίο αναµένεται η απάντηση εκ µέρους της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας, πιθανότατα µέσα στον Μάιο. 
Όπως είχε γράψει η εφημερίδα "ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ" στο τελέυταίο φύλλο, η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Κλειτορίας είναι έργο πνοής για την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και την βελτίωση της εικόνας της πόλης, µε στόχο την προσέλκυση τουρισµού και επισκεπτών. Το έργο είναι προϋπολογισμού 700χιλιάδω ευρώ και περιλαµβάνει την πλήρη ανάπλαση του χώρου της πλατείας και των πεζοδροµίων µέχρι και την έξοδο προς Φίλια. Είχε ενταχθεί αρχικά στο πρόγραµµα «Θησέας» αλλά µέχρι σήµερα, για πάνω από µια 10ετία, δεν έχει εξασφαλίσει κάποια χρηµατοδότηση. «Γίνεται µία µεγάλη προσπάθεια να ενταχθεί στις Αστικές Αναπλάσεις, η προετοιµασία µας ολοκληρώθηκε - όλες οι µελέτες είναι πλέον ώριµες - και αναµένουµε τώρα την ανταπόκριση του περιφερειάρχη», δήλωσε στην «ΩτΚ» ο κ. Καρράς, συμπληρώνοντας «η κεντρική πλατεία της Κλειτορίας παραµένει εδώ και 40-50 χρόνια αναξιοποίητη και η διαµόρφωση µίας σύγχρονης εικόνας µε σύγχρονες υποδοµές για τους πολίτες είναι η πρώτη µας προτεραιότητα». Στα σχέδια του δήµου είναι και η αναμόρφωση της εξόδου της πόλης προς Πλανητέ- ρο, ταυτόχρονα µε την ανάπλαση και πεζοδρόµηση της περιοχής στο Γυµνάσιο και Λύκειο – ΓΕΛ Κλειτορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.