Navigation

Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Φανερωμένης Αιγίου άνοιξε ξανά τις πύλες του!

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου και παρουσία πλήθους ευλαβών χριστιανών, χθες (Σάββατο), τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, ο οποίος άνοιξε και πάλι τις πύλες του έπειτα από ένα περίπου δίμηνο που χρειάστηκε να παραμείνει κλειστός λόγω των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών οι οποίες προκλήθηκαν από τον σεισμό τής 7ης Νοεμβρίου 2014. 
Προηγήθηκε αγιασμός στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού και αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος έκοψε την κορδέλα μαζί με τον προϊστάμενο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Πρωτοπρεσβύτερο π.Αθανάσιο Λιακόπουλο, τους Αχαιούς βουλευτές κ. Ανδρέα Κατσανιώτη και κ. Ιάσονα Φωτήλα, καθώς και τον πρώην βουλευτή κ. Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο. Ευθύς ο Ιερός Ναός «πλημμύρισε» από εκατοντάδες πιστών που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν τον Πανηγυρικό Εσπερινό αλλά και να συγχαρούν όλους εκείνους που (ο καθείς από τη θέση του) συνετέλεσαν ώστε να ξεκινήσουν, μα κυρίως να αποπερατωθούν, οι απαιτούμενες εργασίες εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. 

Στη σύντομη ομιλία του ο εφημέριος του Ιερού Ναού, π. Αθανάσιος, αναφέρθηκε αρχικά σε όλες εκείνες τις ενέργειες στις οποίες προέβη ο ίδιος και οι συνεργάτες του ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής και (ακολούθως) αποκατάστασης των προκληθεισών ζημιών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Αιγιώτισσα αρχιτέκτονα – μηχανικό κ. Γεωργία Μπίρη, η οποία, όπως είπε, με τον συνεργάτη της, κ. Παναγιώ-τη Χριστόπουλο, πολιτικό μηχανικό από την Πάτρα, θέλησαν να προ-σφέρουν τις υπηρεσίες τους για την εκπόνηση της μελέτης του έργου, καθώς και στους κ. Παναγιώτη Σιούλη (εργολάβος) και Νέστορα Αθα-νασόπουλο (επιβλέπων εργολάβος), οι οποίοι έκαναν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός να παραδοθεί έγκαιρα. 

Ακολούθως, απευθυνόμενος στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, τον ευχαρίστησε για την πατρική αγάπη και υποστήριξη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως χωρίς τη συμβολή του τίποτε δεν θα μπορούσε να έχει υλοποιηθεί. 

Εν συνεχεία και αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του (συνεφημερίους, μέλη εκκλησιαστικού συμβουλίου, εθελοντές και εθελό-ντριες), άφησε τελευταίους τους ενορίτες και τις ενορίτισσες που περίμε-ναν όλον αυτόν τον καιρό με επιμονή και υπομονή την αποπεράτωση των εργασιών. 

Και ο π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, εμφανώς συγκινημένος, κατέ-ληξε με τα εξής λόγια: «Το μεγαλύτερο όμως ΄΄ευχαριστώ΄΄ το οφείλω στην Παναγία μας! Όταν το βράδυ βρισκόμουν στο σπίτι και τα προ-βλήματα συσσωρεύονταν, τότε τα μοιραζόμουν μαζί Της. Έτσι, την ε-πόμενη ημέρα λάμβανα τη θετική απάντησή Της, μα κυρίως το χάδι Της! Είναι δύσκολο να περιγράψω τι ένιωθα εκείνες τις δύσκολες ώρες. Όπως το μικρό παιδί που περιμένει τη ζεστή αγκαλιά της μητέρας του. Αναφωνούσα ΄΄την πάσα ελπίδα μου εις Σε ανατίθημι, Μήτερ του Θεού, φύλαξόν με υπό την Σκέπη Σου΄΄ και όλα τελείωναν θετικά!». 

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αφού συ-νεχάρη όλους όσοι κοπίασαν για να παραδοθεί το έργο και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, σημείωσε τα εξής: «Η Εκκλησία μας γνωρίζει πως όταν άρχιζε η Μεγάλη Τεσσαρακοστή, οι μοναχοί έφευγαν από τα κοινόβια μοναστήρια και πήγαιναν βαθιά στην έρημο για να πε-ράσουν ασκητικά την συγκεκριμένη περίοδο. Επέστρεφαν την Κυριακή των Βαΐων και τότε έψελναν αυτό που ακούσαμε σήμερα, δηλαδή το ΄΄Σήμερον η Χάρις του Αγίου Πνεύματος ημάς συνήγαγε΄΄, που σημαί-νει ΄΄σήμερα, μας συγκέντρωσε η Χάρις του Αγίου Πνεύματος΄΄. Νομί-ζω ότι αυτό πρέπει και εμείς να πούμε σήμερα. Ότι το να είμαστε εδώ, μας το πρόσφερε ως δωρεά η Χάρις του Κυρίου μας! Γράφουμε λοιπόν μία ιστορία στην ιστορία του Ιερού Μητροπολιτικού μας Ναού και γι’ αυτό σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Εύχομαι η Παναγία μας να σας προ-στατεύει και να σας ενδυναμώνει». 

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, σε ένδειξη αγάπης και ευγνωμοσύνης, απένειμε τιμητικές πλακέτες στην κ. Μπίρη και τον κ. Χριστόπουλο (για την επίβλεψη του έργου), στα μέλη τού εκκλησιαστικού συμβουλίου κ. Παναγιώτη Πράπα, κ. Νικόλαο Αγγελόπουλο, κ. Βασίλειο Κορομπίλη και κ. Γεώργιο Τριανταφυλλόπουλο (για την εθελοντική τους προσφο-ρά), καθώς και ευεργετήριο γράμμα στον επιβλέποντα εργολάβο κ. Νέ-στορα Αθανασόπουλο (για να ενθυμείται τη θυσία και αγάπη που προ-σέφερε στον Ιερό Ναό).

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Σχολιάστε:

0 comments: