HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων για την Πρωτομαγιά

Οι πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας θα αποτελέσουν και φέτος τα σημεία αναφοράς των πολιτιστικών εκδηλώσεων για την υποδοχή της Εργ...

Οι πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας θα αποτελέσουν και φέτος τα σημεία αναφοράς των πολιτιστικών εκδηλώσεων για την υποδοχή της Εργατικής Πρωτομαγιάς και της γιορτής των λουλουδιών.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τις εκδηλώσεις της πρωτομαγιάς, παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει ένας κορυφαίος συνθέτης και δύο ξεχωριστές φωνές.

Ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής με την εξαμελή ορχήστρα του και βασικούς ερμηνευτές τον Μίλτο Πασχαλίδη και Ιωάννα Φόρτη, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα άρρηκτα συνδεδεμένο με τους αγώνες των εργατών και του λαού.

Η συναυλία περιλαμβάνει την παρουσίαση των έργων του συνθέτη, «ΚΑΤΑΧΝΙΑ» ( Κατοχή – Αντίσταση – Απελευθέρωση) σε στίχους Κώστα Βίρβου και κείμενα Νικηφόρου Βρεττάκου, «ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ», του Γιάννη Ρίτσου, τον «ΟΔΗΓΗΤΗ» του Κώστα Βάρναλη καθώς επίσης και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τον «ΕΠΙΤΑΦΙΟ» και τραγούδια του Μάνου Λοϊζου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το χορευτικό κομμάτι, όπως κάθε χρόνο, δεκάδες χορευτές από πολιτιστικούς και χορευτικούς συλλόγους και σχολές χορού θα συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή μεταδίδοντας το μήνυμα της ομαδικότητας, της χαράς, της συμμετοχής και της αλληλεγγύης.

Για περισσότερες από 2 ώρες χορευτές κάθε ηλικίας εκπροσωπώντας διάφορα είδη παραδοσιακών χορών, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους πάνω στις δύο σκηνές στα Ψηλά Αλώνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.