Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Αίγιο τιμά την Πολιούχο του Παναγία Τρυπητή - Το πρόγραμμα εορτασμού

Το Αίγιο είναι έτοιμο να γιορτάσει την πολιούχο του Παναγία Τρυπητή, όπως κάθε χρόνο την Παρασκευή της Διαικαινησίμου. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ...

Το Αίγιο είναι έτοιμο να γιορτάσει την πολιούχο του Παναγία Τρυπητή, όπως κάθε χρόνο την Παρασκευή της Διαικαινησίμου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ
➧ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ: Ώρα 7μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Αμβροσίου, συμπαραστατουμένου και από άλλων Αρχιερέων. Τους εκκλησιαστικούς ύμνους θα αποδώσει η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγίου «ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ» υπό τη διεύθυνση του Προέδρου κ. Φώτη Θεοδωρακοπούλου.

➧ΟΛΟΝΥΚΤΙΟΣ ΑΓΡΥΠΝΙΑ: Περί ώρα 11μ.μ. θα τελεστεί ολονύκτιος κατανυκτική Αγρυπνία, ήτοι Παράκληση, Όρθρος & Θεία Λειτουργία. Πέρας ολονυκτίας, περί ώρα 02:30 πρωινή.

➧ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ
ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Κατά την κυριώνυμον ημέραν της εορτής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Αμβροσίου και συλλειτουργούντων αυτώ των προσκεκλημένων Αρχιερέων

ΩΡΑ 7π.μ.: Έναρξη Όρθρου.
ΩΡΑ 7.30π.μ.: Προσέλευση των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών.
ΩΡΑ 8.20π.μ.: Έναρξη Θείας Λειτουργίας.
ΩΡΑ 9.30 έως 9.45π.μ.: Άφιξη των επισήμων.
ΩΡΑ 10:30π.μ. περίπου: Απόλυσις Θείας Λειτουργίας.

➧ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ
ΩΡΑ 10.45π.μ.: ΕΚΚΙΝΗΣΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΜΠΗΣ.
Η ιερά πομπή θα κατευθυνθεί στην πλατεία Αγίας Λαύρας, όπου και θα αναπεμφθεί δέηση και θα εκφωνηθεί πανηγυρική ομιλία.

➧ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΩΝ: Οι προς την Ιερά Εικόνα της Θεομήτορος εποφειλόμεναι τιμαί θα αποδοθούν υπό τιμητικών αγημάτων του Πεζικού, του Π. Ναυτικού και της Π. Αεροπορία Εκκλήθηκαν να συμμετάσχουν και Φιλαρμονικές.
ΤΕΛΕΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτεροι π. Χρήστος Τσάκαλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Πετρόπουλος, Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Αιγίου.
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Η προϊσταμένη του Τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου Κωνσταντίνο Μουγκάση και οι υπάλληλοι, Χρήστος Τρίψας, Αριστομένης Σταματόπουλος.

➧ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ: Περί ώρα 7μ.μ. της ιδίας θα ψαλεί Εσπερινός, χαιρετισμοί & Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

➧ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ (15-4-2018)
Μέχρι της Κυριακής του Θωμά, η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στο κέντρο του Ναού και στην διάθεση των ευλαβών προσκυνητών. Ακολούθως και περί ώρα 7μ.μ., χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Αμβοσίου, θα ψαλλούν οι Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου – Ζωοδόχου Πηγής, μετά το πέρας των οποίων η θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Θεομήτορος θα τοποθετηθεί και πάλι στον Θρόνο της

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.