Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο Δικαστήριο Καλαβρύτων πολίτες της Ανατολικής Αιγιάλειας για το ΧΥΤΑ Αιγείρας

Στο τριμελές πλημμελειοδικείο Καλαβρύτων βρέθηκαν σήμερα 50 περίπου κάτοικοι  της Ανατολικής Αιγιάλειας με την κατηγορία της παρακώλυση...

Στο τριμελές πλημμελειοδικείο Καλαβρύτων βρέθηκαν σήμερα 50 περίπου κάτοικοι  της Ανατολικής Αιγιάλειας με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Οι πολίτες αντιστέκονται σθεναρά στην συνέχεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Αιγείρας και έχουν στίσει φραγμό και δεν δέχονται τα σκουπίδια όλου του Αιγίου στον τόπο του και επισημαίνουν: «Ο ΧΥΤΑ κατασκευάστηκε το 2007 για τα απορρίμματα από την Αιγείρα, την Ακράτα και το Διακοπτό. Εδώ και 4 χρόνια εξυπηρετεί και το Αίγιο, δέχεται δηλαδή διπλάσια ποσότητα σκουπιδιών. Ως αποτέλεσμα, ο ΧΥΤΑ είναι πλέον υπερκορεσμένος, τα στραγγίδια από τα σκουπίδια κάνουν λίμνες. Επιπλέον η άδεια λειτουργίας του έχει λήξει και μαθαίνουμε ότι ο δήμος επιδιώκει την ανανέωσή της, με παράλληλη επέκταση του ΧΥΤΑ. 
Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους πολίτες, είναι ότι στην περιοχή παρουσιάζονται συχνά κατολισθήσεις, λόγω των μαλακών εδαφών. επισημαίνοντας την πάγια και ανυποχώρητη θέση του για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ.
Να σημειώσουμε οτι οι μηνύσεις που υπεβλήθησαν από την Αστυνομία στους κατοίκους της Ανατ. Αιγιάλειας που συμμετέχουν στο μπλόκο, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Παναγόπουλος σε δηλώσεις του, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν έχει σχέση με τις διώξει των πολιτών, τονίζοντας πως είναι άλλο ο δήμος κι άλλοι οι διωκτικές αρχές.
Η εκδίκαση της υπόθεσης δεν εκδικάστηκε και πήρε αναβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.