Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Βόρεια Κορέα κλείνει τον χώρο πυρηνικών δοκιμών τον Μάιο

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν δεσμεύθηκε ότι θα κλείσει τον χώρο πυρηνικών δοκιμών της Β. Κορέας και πως θα προσκαλέσει ξένους εμπειρογνώμονες και δη...

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν δεσμεύθηκε ότι θα κλείσει τον χώρο πυρηνικών δοκιμών της Β. Κορέας και πως θα προσκαλέσει ξένους εμπειρογνώμονες και δημοσιογράφους, ως μάρτυρες, καθώς προετοιμάζεται για τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Επίσης, ο ηγέτης της Β. Κορέας δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να διατηρήσει η χώρα του το πυρηνικό οπλοστάσιο, αν επισημοποιηθεί μια ειρηνευτική συνθήκη και βελτιωθούν οι σχέσεις με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την προεδρία της Ν. Κορέας.
«Μόλις αρχίσουν οι συνομιλίες, οι ΗΠΑ θα γνωρίζουν ότι δεν είμαι πρόσωπο που θα εκτοξεύσει πυρηνικά όπλα εναντίον της Ν. Κορέας, τον Ειρηνικό ή τις ΗΠΑ», είπε ο Κιμ, σύμφωνα με τον Γιουν Γιουνγκ-τσαν, εκπρόσωπο του προέδρου της Ν. Κορέας Μουν Τζε-ιν.
«Αν διατηρήσουμε τις συχνές συναντήσεις, χτίσουμε την εμπιστοσύνη με τις ΗΠΑ και λάβουμε υποσχέσεις για ένα τέλος στον πόλεμο και μια μη επιθετική συνθήκη, τότε γιατί να ζούμε με δυσκολίες προσπαθώντας να διατηρήσουμε τα πυρηνικά όπλα μας;», ανέφερε ακόμη.
Ο Κιμ έκανε αυτά τα σχόλια κατά τη συνάντησή του με τον Μουν Τζε-ιν την Παρασκευή. Νωρίτερα, ο ηγέτης της Β. Κορέας είχε δηλώσει ότι η χώρα του θα σταματήσει τις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που ανέφερε ότι θα προσκληθούν ξένοι παρατηρητές.
«Κάποιοι λένε ότι τερματίζουμε τις εγκαταστάσεις που δεν λειτουργούν, αλλά θα δείτε ότι έχουμε άλλα δύο τούνελ που είναι μεγαλύτερα από τα υπάρχοντα και πως είναι σε καλή κατάσταση», τόνισε επίσης ο Κιμ, σύμφωνα πάντα με τον Νοτιοκορεάτη αξιωματούχο.
Η Β. Κορέα έχει κάνει και τις έξι πυρηνικές δοκιμές της στο Πούνγκιε-ρι, μια εγκατάσταση βαθιά κάτω από βουνά, από το 2006 έως το 2017. Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν υποθέσεις ότι ο χώρος έχει καταστραφεί μη αναστρέψιμα, έναν ισχυρισμό που απέρριψε ο Κιμ.
Στο μεταξύ, σε ομιλία του στο Μίσιγκαν ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η συνάντησή του με τον Κιμ μπορεί να γίνει σε 3-4 εβδομάδες. Προειδοποίησε όμως ότι αν οι όποιες συζητήσεις δεν έχουν αποτέλεσμα, τότε ο ίδιος θα αποχωρήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.