HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«Φουσκώνει» η τιμή της αμόλυβδης… λόγω Σαουδικής Αραβίας!

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters, οι Σαουδάραβες δεν έχουν καμία διάθεση να αλλάξουν τη συμφωνία που προβλέπει «κόφτη» στην παραγ...

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters, οι Σαουδάραβες δεν έχουν καμία διάθεση να αλλάξουν τη συμφωνία που προβλέπει «κόφτη» στην παραγωγή του πετρελαίου, κάτι που αναμένεται ότι θα επιβεβαιωθεί στη Σύνοδο του Ιουνίου.

 «Κοιτάξτε τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και τα projects που θέλουν να κάνουν, αλλά και τον πόλεμο στην Υεμένη. Πώς θα πληρώσουν για όλα αυτά; Χρειάζονται υψηλότερες τιμές», σημειώνει πηγή του ΟΠΕΚ.

Ήδη το ΔΝΤ αναθεώρησε τις προβλέψεις του για φέτος, ανεβάζοντας τον πήχη κατά 12 ολόκληρα δολάρια, δηλαδή στα περίπου 62 δολάρια το βαρέλι, αλλά διεθνείς αναλυτές κινούνται πιο κοντά στα επίπεδα των 67 δολαρίων. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα για τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο και πίεση στις χώρες που εισάγουν, όπως η Ελλάδα.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 1,562 ευρώ/ λίτρο έναντι 1,524 ευρώ πριν από ένα μήνα, αλλά σε 31 Νομούς της χώρας η μέση τιμή διαμορφώνεται σε υψηλότερα επίπεδα. Εκτός από τις Κυκλάδες, στα ύψη είναι οι τιμές και σε Σάμο (1,718 ευρώ), Δωδεκάνησα (1,703 ευρώ), Ευρυτανία (1,651 ευρώ), Κρήτη (ως 1,629 ευρώ), Κεφαλονιά (1,628 ευρώ), Λέσβο (1,626 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.