HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εγκρίθηκαν τα έργα για την Πούντας - Καλαβρύτων και Καλαβρύτων - Χιονοδρομικό ύψους 6,15 εκ€

Βγήκε η απόφαση για την έγκριση των έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  συντήρησης των οδικών αξόνων της Πούντας Καλαβρύτων, προϋ...

Βγήκε η απόφαση για την έγκριση των έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  συντήρησης των οδικών αξόνων της Πούντας Καλαβρύτων, προϋπολογισμού 4.315.000,00€ και Καλαβρύτων - Χιονοδρομικού προϋπολογισμού 1.800.000,00€. Την σχετική απόφαση έγραψε πριν από λίγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.
Εγκρίθηκε επίσης και το έργο συντήρησης, του άξονα, Κάτω Αχαΐας - Αεροδρόμιο Αράξου, προϋπολογισμού 6.350.000,00 €.

Τα τελευταία χρόνια, αλλά ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά, μετά και την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πατρών - Αθηνών το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων αλλά και η πόλη των Καλαβρύτων έχουν αναδειχτεί σε έναν από τους πιο επισκέψιμους χειμερινούς προορισμούς της χώρας. Τα έργα που εγκρίθηκαν συμβάλλουν στην βελτίωση της συνδετήριας οδού του χιονοδρομικού κέντρου και της πόλης των Καλαβρύτων με τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο για την ενίσχυση της ασφαλούς διέλευσης των επισκεπτών αλλά και των αγροτοδιατροφικών προϊόντων της περιοχής.
Πρόκειται για στοχευμένα έργα που θα ενισχύσουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα δύο πόλων ανάπτυξης της περιοχής μας τόσο όσον αφορά τον τουρισμό αλλά και τον πρωτογενή τομέα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι με αυτές τις εντάξεις των έργων διαφαίνεται η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να στηρίξει και να ενισχύσει μια σειρά παρεμβάσεων στις υποδομές και τον τουρισμό συνεχίζοντας αυτό που ανέφερε στην ομιλία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης στο πλαίσιο του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης “ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΠΥΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”, σύμφωνα με τον οποίο «το 2017 χρηματοδοτήσαμε την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 37 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, τετραπλασιάζοντας τους πόρους που είχαν δοθεί το 2014».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.