Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΧΑΪΑ: Αδειασαν 40 τόνους σκουπίδια του Αιγίου στο Φλόκα

Η Εισαγγελέας του Αρειου Παγου Ξένη Δημητρίου με καταγωγή από την πόλη του Αιγίου διέταξε τις κατά τόπους δικαστικές υπηρεσίες να δώσουν ...

Η Εισαγγελέας του Αρειου Παγου Ξένη Δημητρίου με καταγωγή από την πόλη του Αιγίου διέταξε τις κατά τόπους δικαστικές υπηρεσίες να δώσουν εντολή για φιλοξενία 12.000 τόνων σκουπιδιών. Η εντολή αφορά Πάτρα,  Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Αίγιο. Η Εισαγγελική αρχή ακουμπά στο ότι ο Δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στο ότι απειλείται η δημόσια υγεία. Σε περίπτωση που υπάρξει εκ νέου άρνηση, προβλέπεται άσκηση ποινικών διώξεων κατά των υπευθύνων και εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Μάλιστα ηδη από σήμερα ξεκίνησε μερικώς η αποκομιδή των απορριμμάτων από το Αίγιο και θε επεκταθεί σε Συμπολιτεία και Ερινεό, μετά την εισαγγελική παραγγελία για διοχέτευση σε 5 ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλλάδας.

'Ηδη, 40 τόνοι έφτασαν στον ΧΥΤΑ Φλόκα, με λιγοστούς κατοίκους να διαμρτύρονται, χωρίς ωστόσο να παρεμποδιστεί η διέλευση των οχημάτων από την Αιγιάλεια.

Στο μεταξύ η πλευρά της Δυτικής Αχαϊας επιμένει.

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως η απόφαση για απαγόρευση εναπόθεσης απορριμμάτων από άλλους Δήμους στον Φλόκα έχει ληφθεί πριν το Πάσχα και είναι ομόφωνη και ξεκάθαρη! Να θυμίσουμε ότι την Τρίτη δύο απορριμματοφόρα του Αιγίου προσπάθησαν να ρίξουν σκουπίδια στον ΧΥΤΑ Φλόκα και εμποδίστηκαν από κατοίκους. Στο Αίγιο η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και τα σκουπίδια έχουν σχηματίσει εδώ και μέρες βουνά, ενώ ο ΧΥΤΑ ΑΙγείρας παραμένει αποκλεισμένος από κατοίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.