Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα Καλάβρυτα στην 192η επέτειο της ηρωικής εξόδου του Μεσολογγίου

Κορυφώνονται σήμερα στο Μεσολόγγι, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, για την 1...

Κορυφώνονται σήμερα στο Μεσολόγγι, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, για την 192η επέτειο εξόδου της Ηρωικής Φρουράς. Δεκάδες σύλλογοι συμμετέχουν στην παρέλαση με πρωτοπόρους του Καλαβρυτινούς φουστανελοφόρους του θετρικού ομίλου "Πάνος Μίχος". Συμμετέχουν ακόμα οι Καλαβρυτινοί της Στέγης πολιτισμού και παράδοσης Καλαβρυτινών Πάτρας και ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραβρέθηκε στη δοξολογία, όπως και ο πρόεδρος της Ν.Δ. κος Μητσοτάκης και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Λαζουράς  στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και αυτή την ώρα παρακολουθεί την παρέλαση.
Κατόπιν, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα μεταβεί στον Κήπο των Ηρώων, όπου θα τελεστεί τρισάγιο και μετά θα καταθέσει στεφάνι.
«Η έκρηξη ελευθερίας στο Μεσολόγγι, μας διδάσκει το διαρκές χρέος υπεράσπισης της πατρίδας με κάθε τίμημα. 'Αρα των συνόρων μας, του εδάφους μας και της κυριαρχίας μας, που είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία και της ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ήταν το μήνυμά του. Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ενότητα ήταν πάντα το θεμέλιο της εθνικής μας δημιουργίας, ενώ ο διχασμός ήταν, δυστυχώς, η προκρούστεια κλίνη της εθνικής μας συνείδησης και του εθνικού μας κορμού». 
Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσωπεί ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος με αφορμή την σημερινή επέτειο δήλωσε ότι «η έξοδος των ελεύθερων πολιορκημένων είναι ένα μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα απέναντι σε κάθε καταπίεση, σε κάθε τυραννία, ένα μήνυμα αυτοθυσίας, με στόχο την ελευθερία και τη χειραφέτηση του ανθρώπου».
«Ο λαός μας», συνέχισε ο Νίκος Παππάς, «ξαναγεννήθηκε μέσα από την αντίσταση στην καταπίεση και στην τυραννία, γι΄ αυτό είναι ένα μήνυμα απαράγραπτο, ένα μήνυμα που δεν θα σβήσει μέσα στους αιώνες».
Όσον αφορά στο ζήτημα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι «εργαζόμαστε συστηματικά για αυτό και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».
Τις εορταστικές εκδηλώσεις μεταδίδει ζωντανά το ionian chanel

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.