Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τον σπουδαίο αστρονόμο Γκιγιέρμο Άρο τιμά το σημερινό Doodle της Google

Στον Μεξικανό αστρονόμο Γκιγιέρμο Άρο (Guillermo Haro), γνωστό κυρίως για την ανακάλυψη της κατηγορίας νεφελωμάτων που πλέον αποκαλούνται...

Στον Μεξικανό αστρονόμο Γκιγιέρμο Άρο (Guillermo Haro), γνωστό κυρίως για την ανακάλυψη της κατηγορίας νεφελωμάτων που πλέον αποκαλούνται αντικείμενα Χέρμπιγκ - Άρο, αλλά και για την ανίχνευση αστεριών «φωτοβολίδων» -κόκκινων και μπλε άστρων- στην περιοχή του αστερισμού του Ωρίωνα, αφιερώνει η Google το σημερινό της (21 Μαρτίου) Doodle, με αφορμή την 105η επέτειο από τη γέννησή του.

Ο Άρο γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού το 1913 και μεγάλωσε κατά την περίοδο της Μεξικανικής Επανάστασης.

Μετά από τις σπουδές του στη Φιλοσοφία, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Αστρονομία και χάρη στον ενθουσιασμό του προσλήφθηκε το 1943 ως βοηθός στο νεοσύστατο τότε Αστροφυσικό Αστεροσκοπείο της Τοναντζίντλα.

Εν συνεχεία, μετέβη στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε στο Αστεροσκοπείο του Χάρβαρντ για μία διετία, προτού επιστρέψει στο Μεξικό.

Αφού ξεκίνησε να μελετά τους ακραία ερυθρούς και κυανούς αστέρες, τοποθετήθηκε το 1957 στο Αστεροσκοπείο Τακουμπάγια του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστήμιου του Μεξικού.

Συνέβαλε στην έρευνα πολλών θεμάτων της Παρατηρησιακής Αστρονομίας, ιδιαίτερα με το τηλεσκόπιο Σμιντ της Τοναντζίντλα, ενώ μεταξύ άλλων ανίχνευσε πολλά πλανητικά νεφελώματα.

Ο Άρο και συνεργάτες του εντόπισαν αστέρες εκλάμψεων στην περιοχή του Νεφελώματος του Ωρίωνα και αργότερα σε αστρικές ομάδες διαφορετικών ηλικιών.

Πέρα από το έργο του στην Αστρονομία, η κληρονομιά του είναι μέχρι και σήμερα ορατή χάρη στη συνεισφορά του στην ανάπτυξη νέων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως το Εθνικό Ινστιτούτο Αστροφυσικής, Οπτικής και Ηλεκτρονική

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.