Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πλήθος κόσμου στην υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία πλήθους πιστών και ιερέων έγινε στις 17.30 το απόγευμα της Παρασκευής 9 Μαρτίου 2018, η υποδοχή του Χαρ...

Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία πλήθους πιστών και ιερέων έγινε στις 17.30 το απόγευμα της Παρασκευής 9 Μαρτίου 2018, η υποδοχή του Χαριτόβρυτου Τιμίου Ξύλου που μεταφέρθηκε από τον ιερό ναό της Αναστάσεως, από τα Ιεροσόλυμα στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέου.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας που συνοδεύει το Τίμιο Ξύλο στην Πάτρα είναι ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας στο Αμμάν της Ιορδανίας (του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων)  και μέλος της Αγιοταφιτικής Πανιερώτατος κ.κ. Βενέδικτος (κατά κόσμον Γεώργιος) Τσεκούρας, ο οποίος έχει γεννηθεί στα Καλάβρυτα το 1957.
Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του – καλωσόρισμα ανέφερε ότι σώζονται 2 Σταυροί, ο Σταυρός του Ιησού Χριστού που στέκει πάνω από τα Ιεροσόλυμα, την Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη, το Άγιον Όρος και αλλού, ο Σταυρός που άπλωσε τα άχραντα χέρια του και αγκάλιασε με αγάπη το ανθρώπινο γένος, και ο άλλος Σταυρός του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου, τον οποίο και έχει την μεγάλη ευλογία να φυλάσσει η πόλη όπου μαρτύρησε, ο Άγιος, η Πάτρα.

«Είναι μεγάλη δωρεά να φυλάσσουμε τον Σταυρό του Πρωτοκλήτου, και συνάμα η πόλη των Πατρών μαζί με το Σταυρό του Πολιούχου της Αγίου Ανδρέου να υποδέχεται και να γονατίζει μπροστά στον Τίμιο Σταυρό του Ιησού Χριστού», ανέφερε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος να θυμίσουμε πως είχε μεταβεί στα Ιεροσόλυμα στις αρχές Φεβρουαρίου. Ο κ.κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε και τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης, κ.κ. Θεόφιλον ΙΙΙ, για την ευγένεια, την αγάπη και την καλοσύνη του να ακούσει και να αποδεχτεί το αίτημα σύμπαντος του κλήρου και του ευσεβούς λαού των Πατρών ώστε να έρθει το Τίμιο Ξύλο στην Πάτρα.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε αίνον και ύμνο στον Τριαδικό Θεό, παρά τις αμαρτίες μας με τις οποίες τον πικραίνουμε κάθε μέρα», ανέφερε ο κ.κ. Χρυσόστομος ευχαριστώντας συνάμα και τον κ.κ. Βενέδικτο, τον Αχαιό από τα Καλάβρυτα αρχιερέα που τιμά με την άγια προσωπικότητα του την μεγάλη χώρα της Ιορδανίας, φυλάσσοντας ακέραια την Ορθόδοξη αποστολική γνώση και πίστη. Συγκινητική ήταν και η αναφορά του Μητροπολίτη Πατρών και σε όλη την Αγιοταφιτική αδελφότητα.

«Παρακαλώ να μεταφέρετε τον σεβασμό, αγάπη και επιστήριξη μου σε όλους τους Αγιοταφίτες αδελφούς», είπε ο κ.κ. Χρυσόστομος, «που είστε ήρωες, μία χούφτα πατέρες που κρατάτε με τους αγώνες σας έναν τεράστιο Σταυρό στους ώμους σας».

Ευθύς αμέσως μετά την υποδοχή του Τιμίου Ξύλου και την τοποθέτηση του στο κέντρο του ναού για προσκύνημα και το καλωσόρισμα, ξεκίνησε η ακολουθία των τρίτων Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.