HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τουρκικό ΥΠΕΞ προς Π. Παυλόπουλο: Να σεβαστεί τα σύνορά μας

Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα "σύνορά μας", καλεί το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε νέα του ανακοίνωση, τον Έλληνα πρ...

Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα "σύνορά μας", καλεί το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε νέα του ανακοίνωση, τον Έλληνα πρόεδρο της δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Π. Παυλόπουλου για την Τουρκία και τα σύνορα, και εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες (6 Μαρτίου) ότι ο κ. Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Ελλάδας, έχει κάνει τις ακόλουθες δηλώσεις για την Ελλάδα: Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά. Αν η ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έκαναν και οι πρόγονοί μας.."
Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας, και να αποφύγει μια ρητορική η οποία δεν συνάδει με τη θέση του, και που θα μπορούσε να προκαλέσει περιττή ένταση".
Επίσης, σε ξεχωριστή του ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, αναφέρεται στο κάψιμο της τουρκικής σημαίας στη διάρκεια μιας "διαδήλωσης εναντίον της Τουρκίας που οργανώθηκε από ένα ρατσιστικό πολιτικό κόμμα στην Αθήνα στις 5 Μαρτίου".
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η τουρκική πλευρά ζητά από τις ελληνικές αρχές να συλλάβουν τους δράστες αυτής της "αποτρόπαιας πράξης εναντίον της σημαίας μας, και να τους φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.