HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε εξέλιξη η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος» της Πολεμικής Αεροπορίας

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα και τον Άραξο, λόγω της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης μεσαία...

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα και τον Άραξο, λόγω της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2018».

Σκοπός της άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν σε ένα σύνθετο περιβάλλον μάχης, έτσι ώστε μέσα από αυτές να μεγιστοποιηθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άσκηση αυτή ξεκίνησε την Δευτέρα 12 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 23 Μαρτίου, ενώ θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας, αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν φτάσει ήδη πάνω από 70 αεροπλάνα στην 117 Π.Μ. στην Ανδραβίδα, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσουν και άλλα από τις χώρες που παίρνουν μέρος σε αυτή την διεθνή άσκηση. Στον Ηνίοχο 2018 συμμετέχουν η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Κύπρος.

Σε ανακοίνωσή της η Πολεμική Αεροπορία αναφέρει: «Δεδομένου του υψηλού επιπέδου του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και της ικανότητάς μας να διεξάγουμε ασκήσεις που συμπεριλαμβάνουν πληθώρα οπλικών συστημάτων στο πλαίσιο μιας από της μεγαλύτερης περιοχής ασκήσεων στην Ευρώπη, η άσκηση «Ηνίοχος» φιλοδοξεί να γίνει η πιο ανταγωνιστική άσκηση στην Ευρώπη και στον Μεσογειακό χώρο, και παρέχει στους συμμετέχοντες ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης καθώς επίσης και μια ξεχωριστή εμπειρία συμμετοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.