Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου αύριο για τους δυο Έλληνες αξιωματικούς

Μια συνάντηση που θεωρείται κομβική και μια συνεδρίαση που θα είναι καθοριστική για την συνέχεια θα γίνουν την Τρίτη. Η συνάντηση θα είνα...

Μια συνάντηση που θεωρείται κομβική και μια συνεδρίαση που θα είναι καθοριστική για την συνέχεια θα γίνουν την Τρίτη. Η συνάντηση θα είναι αυτή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργός Αμυνας και κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο.

Η συνάντηση προαναγγέλθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο και θα γίνει μια ημέρα μετά από ένα πρωτοσέλιδο που κάνει λόγο για καβγά ανάμεσα στους δυο εταίρους. Την ίδια ημέρα θα γίνει και η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, που ήδη έχει πάρει διαστάσεις θρίλερ.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου για να εξετάσουν τις περαιτέρω ενέργειες της χώρας για το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον Σκάι, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Το πρωτοσέλιδο του Φιλελεύθερου για τον «καβγά»
Σήμερα, ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» κάνει λόγο για καβγά Τσίπρα, Παππά με Καμμένο στο σπίτι του τελευταίου στο Καβούρι.

Ο Νίκος Παππάς, με ανάρτησή του στο twitter διαψεύδει το δημοσίευμα. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σημειώνει: «Κατά φαντασίαν συνάντηση από τον κατά φαντασίαν «Φιλελεύθερο» του κ. Μητσοτάκη. Τα μόνα «εκρηκτικά ραντεβού» που απασχολούν αυτή την περίοδο την κοινή γνώμη είναι αυτά της Novartis με τα στελέχη της ΝΔ». Με την τελευταία του φράση ο κ. Παππάς απαντά και στον τίτλο της εφημερίδας, «Το εκρηκτικό ραντεβού στο Καβούρι» (σ.σ. στην οικία του Πάνου Καμμένου).

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», η συνάντηση των τριών ανδρών εξελίχθηκε σε σύγκρουση, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Οι σχέσεις Τσίπρα – Καμμένου είναι άριστες
Για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας περί ομηρείας των δυο αξιωματικών και για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα για ρήξη στην κυβέρνηση, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε πως οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον Πανό Καμμένο είναι άριστες και χρέωσε στη ΝΔ -και στην εφημερίδα Φιλελεύθερος που λειτουργεί ως βραχίονάς της – ευσεβείς πόθους.

«Ο πρωθυπουργός και ο κ. Καμμενος έχουν άριστη σχέση, μια σχέση εμπιστοσύνης. Μάλιστα αύριο θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις πιθανές περαιτέρω ενέργειες σε ό,τι αφορά το θέμα των δυο αξιωματικών που βρίσκονται υπό κράτηση» τόνισε ο υπουργός Επικράτειας και συμπλήρωσε πως ο κ. Καμμένος, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, σχεδιάζουν μαζί τις ενέργειες που αναλαμβάνει να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση.

«Κάθε ψίθυρος περί ρήξης στο εσωτερικό του κυβερνητικού στρατόπεδο δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια της ΝΔ και των μέσων που τη στηρίζουν να αλλάξει ιεράρχηση και η προτεραιότητες της δημόσιας συζήτησης από τα ζητήματα που πραγματικά έχουν φέρει τη ΝΔ σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και μιλάω για τη Νοβάρτις» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος. Υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με την κυβερνητική συνοχή.

Η συνεδρίαση και η «σημαντική» ανακοίνωση
Πολλά θα εξαρτηθούν πάντως από τα όσα θα πει στην αυριανή συνάντηση της Κ.Ο. του κόμματός του ο Πάνος Καμμένος. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα ο υπουργός Άμυνας φέρεται να έχει δώσει εντολή στους βουλευτές του κόμματός του να μην κάνουν δηλώσεις και να αποφύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις. Κι αυτό, γιατί έχει να κάνει μια «σημαντική ανακοίνωση».

Κατρούγκαλος: Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται
Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κρίση στις σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ανέφερε: «Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται από την αρχή της θητείας μας αυτό είναι το μόνιμο μότο αυτών που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία. Προφανώς δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις με τους ΑΝΕΛ -είμαστε ένα κόμμα της Αριστεράς, είναι ένα κόμμα πατριωτικό συντηρητικό- παρόλα αυτά ενωνόμαστε ακόμη -και δεν πρόκειται αυτή η ενότητα να διαρραγεί- από τον κοινό σκοπό να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και να αντιμετωπίσουμε τη διαπλοκή. Αυτός ήταν ο λόγος που συνεργαστήκαμε με τους ΑΝΕΛ, παραμένει ενεργός, έχουμε πολλές μάχες να δώσουμε ακόμη και θα τις δώσουμε μαζί».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.