Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σχεδιασμό, στόχευση και έγκαιρη προετοιμασία για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αναμένεται να ανακοινωθεί για τις Περιφέρειες το...


Σχεδιασμό, στόχευση και έγκαιρη προετοιμασία για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αναμένεται να ανακοινωθεί για τις Περιφέρειες το επόμενο διάστημα ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας από τους Γενικούς Διευθυντές σε σύσκεψη που πραγματοποίησε για το σκοπό αυτό, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Συντονισμού Δημήτρη Δριβίλα και της Εκτελεστικής Γραμματέως Διονυσίας Μαράτου.
Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η ανεργία ως αρμοδιότητα μπορεί να ανήκει αποκλειστικά στο Κράτος, ωστόσο, πολιτικά οφείλουμε να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην καταπολέμησή της, κυρίως δε για ειδικές ομάδες πληθυσμού, που αδυνατούν να εισαχθούν στην αγορά εργασίας, καθώς και τους νέους μας που πρέπει να αποκτήσουν εμπειρία.

«Οφείλουμε να μελετήσουμε τα στοιχεία ανεργίας της περιοχής μας. Να καταλήξουμε στους κλάδους εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο, τις ηλικίες που πλήττονται, την εργασιακή εμπειρία. Ο Ο.Α.Ε.Δ. διαθέτει τα πραγματικά, επικαιροποιημένα στοιχεία. Θα συνεργαστούμε» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.
Άμεσα επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Ειρήνη Μαρίνου, ενημερώνοντας την για τις προθέσεις της Περιφέρειας. Η κα Μαρίνου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την βούληση και τον προγραμματισμό της Περιφέρειας και εξέφρασε την πρόθεσή της να συμβάλλει στη λεπτομερή προετοιμασία για την υποδοχή ανέργων.
Τις επόμενες ημέρες, κλιμάκιο της Περιφέρειας με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Δριβίλα θα επισκεφθεί τα γραφεία του ΟΑΕΔ, προκειμένου να αντληθούν αξιόπιστα, επικαιροποιημένα στοιχεία για τις ανάγκες της προετοιμασίας.
“Εμείς επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο που πρέπει να ενώνει πολλά διαφορετικά σημεία. Αρχικά πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των ανέργων. Στη συνέχεια οφείλουμε να τις συνδυάσουμε με τους στρατηγικούς αναπτυξιακούς και κοινωνικούς στόχους της Περιφέρειάς μας και το πενταετές μας πρόγραμμα” επεσήμανε ο Περιφερειάρχης.
Το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς θα έχει 8μηνη διάρκεια, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ θα περιλαμβάνει κατάρτιση και συμβουλευτική που θα επιτρέπει βελτίωση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, προσαρμοσμένων  στις σύγχρονες απαιτήσεις των αναγκών της αγοράς εργασίας.
Οι Περιφέρειες θα πρέπει να ετοιμάσουν ολοκληρωμένα προγράμματα, με συγκεκριμένες ειδικότητες, συγκεκριμένο σχέδιο και στόχους, προσδοκόμενα αποτελέσματα. Και όλα αυτά να έχουν κοινωνικό αντίκτυπο. Οι προτάσεις των Περιφερειών θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην σελίδα του Υπουργείου.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης ζήτησε η προετοιμασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Μαρτίου 2018, οπότε και θα του υποβληθεί το τελικό σχέδιο.
«Σχεδιάζουμε την υλοποίηση ενός προγράμματος που πρόκειται να υλοποιηθεί στην περιφέρειά μας έγκαιρα και επιθυμούμε να έχει μετρήσιμα αποτελέσματα. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε την αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή μας. Θέλουμε, όμως, να συμβάλλουμε στην αντιμετώπισή του και μάλιστα αποτελεσματικά. Θέλουμε περισσότερα, θα κάνουμε ότι μπορούμε», υπογράμμισε τέλος ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.