HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δράσεις για την πρόληψη εξαρτήσεων σε Σχολεία Καλαβρύτων και Κλειτορίας

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Καλαβρύτων και του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυ...

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Καλαβρύτων και του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας, «Καλλίπολις» πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα μία σειρά από δράσεις για την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχικής υγείας σε σχολεία των Καλαβρύτων και της Κλειτορίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καλαβρύτων, από το 1997 αποτελεί μέλος  της Αστικής Εταιρείας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας, συμβάλλοντας ενεργά στο έργο πρόληψης που αναπτύσσεται σε όλο το Νομό  Αχαΐας και ειδικότερα στην περιοχή των Καλαβρύτων.
Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθούν δύο προγράμματα με θέμα την ασφαλή προήγηση στο διαδίκτυο στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων. Σκοπός της παρέμβασης είναι οι μαθητές να ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης του διαδικτύου, να κατανοήσουν την έννοια της υπερβολικής ενασχόλησης με το διαδίκτυο, να εκπαιδευτούν στην ασφαλή πλοήγηση του διαδικτύου και των διαδικτυακών ηλεκτρονικών παιχνιδιών και στην προστασία τους από τους πιθανούς κινδύνους του και να κατανοήσουν πως μπορούν να διαχειριστούν δύσκολες συμπεριφορές και φαινόμενα στο διαδίκτυο μέσω της σωστής συνεργασίας με τους ενήλικες (γονείς και εκπαιδευτικοί).
Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνουν οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων. Την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:00 έχει προγραμματισθεί ενημερωτική συνάντηση για γονείς με θέμα: «ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ &ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: διατηρώντας την σύνδεση με τα παιδιά μας ανοιχτή». Στη συνάντηση οι γονείς  θα έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν για τον «κόσμο» του διαδικτύου, τους πιο συχνούς κίνδυνους για τα παιδιά στο διαδίκτυο και πως μπορούν να τα προστατέψουν, τη στάση που είναι καλό να έχουν οι γονείς σχετικά με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και για την «εξάρτηση» και πως μπορούν να προλάβουν την εμφάνιση της.
Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, οι δράσεις συνεχίζονται με το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Κλειτορίας. 
Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κλειτορίας θα ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης του διαδικτύου, την ασφαλή πλοήγηση του διαδικτύου και των διαδικτυακών ηλεκτρονικών παιχνιδιών καθώς και στην προστασία τους από τους πιθανούς κινδύνους του.
Επίσης, στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας για την πρόληψη των νόμιμων εξαρτησιογόνων ουσιών θα εφαρμοστεί πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου Κλειτορίας. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις συνέπειες της χρήσης των νόμιμων εξαρτησιογόνων ουσιών (τσιγάρο, αλκοόλ), να προβληματιστούν για τα αίτια που οδηγούν στην εξάρτηση και ειδικότερα για το θέμα της επιρροής της παρέας και να ευαισθητοποιηθούν- εκπαιδευτούν στην υπεύθυνη λήψη απόφασης για ζητήματα που σχετίζονται με την ζωή και την υγεία τους.
Οι παραπάνω δράσεις γίνονται σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των σχολείων και τον Σχολικό Σύμβουλο Π.Ε. της 9ης Περιφέρειας κ. Βαλμά Θεοφάνη
Μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς θα ακολουθήσουν μία σειρά από αντίστοιχες δράσεις και σε άλλα σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καλαβρύτων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Πρόληψης στα τηλ. 2610 226948 & 2610 623290 ή στη σελίδα www.kpachaia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.