Navigation

Τα αποτελέσματα του 41ου ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ «ΘΥΣΙΑΣ».

Ο κλασικός αγώνας  διοργανώθηκε για 41η  φορά την 25η Μαρτίου 2018, τελείωσε με επιτυχία, σε δυσχερείς  καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τον αγώνα αντοχής Πάτρα Ι.Μ. Αγίας Λαύρας (ΗΡΩΩΝ) την 25η Μαρτίου 2018. 
Με μεγάλο νικητή στα 100 ΚΜ  τον ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ του Κρόνου Νικαίας με χρόνο 2 ώρες 54΄58΄΄, δεύτερο τον ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟ ΜΙΛΤΙΑΔΗ με 2.55΄.20΄΄.και τρίτο τον ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ από τον ΠΕΣΑ ΑΣΤΕΡΑΣ με χρόνο 2.56΄.08΄΄ στην κλασική  διαδρομή Πάτρα – Ι.Μ. Αγίας Λαύρας (ΗΡΩΩΝ) αποστάσεως 100ΚΜ.
Στον αγώνα συμμετείχε και τερμάτισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, GEOFFREY PYATT. Ο 54χρονος αμερικανός διπλωμάτης συμμετείχε στην κατηγορία Μάστερ Γ' και τερμάτισε με χρόνο 3.41΄.06΄΄Είναι .λάτρης της ποδηλασίας και δεν δυσκολεύτηκε να αγωνιστεί σε μια δύσκολη ανηφορική διαδρομή 80 χιλιομέτρων, με αντίξοες καιρικές συνθήκες  στα 54 του χρόνια. Στις άλλες κατηγορίες οι νικητές : ΕΦΗΒΩΝ 100ΚΜ : ο ΓΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Π.Σ. ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ με χρόνο 2.54΄.53΄΄ Στις ΓΥΝΑΙΚΕΣ 80 ΚΜ: η ΦΑΣΟΗ ΒΑΡΒΑΡΑ του Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ με χρόνο 2.56΄.39΄΄. Στις κατηγορίες ΜΑΣΤΕΡ για όλες αποστάσεως 80 ΚΜ : ΜΑ: ΜΠΟΥΛΜΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ από  Α.Σ.Κ. ΑΛΦΑ με χρόνο 2.55΄.10΄΄. Στην ΜΒ : ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ με χρόνο 2.50΄.53΄΄, στην ΜΓ : Ο ΓΚΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Α.Ο. ΘΗΣΕΑ με χρόνο 2.55΄.52΄΄.και τέλος στην ΜΔ : ο SIXSMITH PHIL  από τον Α.Σ. 1000 ΔΕΝΤΡΑ με χρόνο 3.06΄.33΄΄.
Η συμμετοχή τελικά ήταν  μεγάλη  αφού οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν αφενός και αφετέρου ο αιφνίδιος και άδικός χαμός του αθλητή Μάστερ ΑΓΡΙΜΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ του ΤΑΛΟΥ ΧΑΝΙΩΝ δεν επέτρεψε την συμμετοχή  και των 382 αθλητών που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή. Τελικά στην αφετηρία των αγώνων προσήλθαν 287 αθλητές και αθλήτριες. Στο αγωνιστικό διήμερο  24 και 25 Μαρτίου, η αφρόκρεμα των Ελληνικών πεντάλ, διεκδίκησε  την νίκη στον Ιστορικό Γύρο «ΘΥΣΙΑΣ». Τα πλήρη αποτελέσματα του 41ου αγώνα «ΘΥΣΙΑΣ» ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΈΝΑ ΣΤΟ link : 
https://esportevents.gr/events/events.php?id=603
Πριν την έναρξη της τελετής των απονομών κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος αθλητή ΑΓΡΙΜΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ.
Οι απονομές έγιναν την προγραμματισμένη ώρα 14.30  στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων παρουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης Γ. Γραμματέα τηλεπικοινωνιών ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΓΚΛΑΡΑ, του Πρέσβη των ΗΠΑ GEOFFREY PYATT, του Δημάρχου Καλαβρύτων ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΖΟΥΡΑ, από την Π.Δ.Ε του Προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΥ, του πρώην Υπουργού ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΙΜΗ Προέδρου του Π.Ο.Πατρών ΣΠΥΡΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και της κας ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΑΜΟΥ εκπροσώπου της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ. 
Εντυπωσίασαν τα κορίτσια του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και αντιπροσωπία του θεατρικού ομίλου "Πάνος Μίχος" που τράνταξαν την πλατεία των Καλαβρύτων με τις κουμπουριές τους! 
Πριν την έναρξη της τελετής των απονομών κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος αθλητή ΑΓΡΙΜΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ.
Τα Δ.Σ του Π.Ο. Πατρών   ευχαριστεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμο Πατρέων το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, τον Δήμο Καλαβρύτων  , καθώς επίσης και τους χορηγούς του ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ, IDEAL Ν. ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., FANTA., ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ, ΑΦΟΙ Δ&Ι. ΚΑΛΟΓΕΡΑΤΟΣ. Παράλειψη θα ήταν να μην εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην Ελληνική Αστυνομία που εφέτος  ιδιαίτερα η κάλυψη υπήρξε άψογη. Επίσης το ΕΚΑΒ και τον Ε.Ε.Σ για την κάλυψη του αγώνα με ασθενοφόρα. Την αγωνόδικο και οργανωτική επιτροπή  , τους Μοτοσικλετιστές που βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα  σε συνδυασμό με την ιδιαιτερότητα του φετινού αγώνα λόγω της συμμετοχής του πρέσβη των ΗΠΑ.
Ο Ποδηλατικός Όμιλος Πάτρας, σε ανακοίνωσή του, ευχαριστεί όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες και αυτούς που ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά για διάφορους λόγους δεν τα κατάφεραν. Επίσης όλα τα σωματεία για την συμμετοχή τους και την καλή συνεργασία που είχαν. 

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Σχολιάστε:

0 comments: