Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τσίπρας από την Πάτρα: Kάθε ευρώ που δαπανάμε για την έρευνα επιστρέφεται στο διπλάσιο

Επίσκεψη στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών και συγκεκριμένα στη φαρμακευτική επιχείρηση CBL, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,...

Επίσκεψη στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών και συγκεκριμένα στη φαρμακευτική επιχείρηση CBL, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του 9ου Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου και των επαφών που πραγματοποιεί στην αχαϊκή πρωτεύουσα.
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι επισκέφθηκε μία φαρμακευτική εταιρεία την ημέρα που διαβιβάστηκε η δικογραφία για την υπόθεση Novartis στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι δεν μπορείς να κατηγορήσεις συλλήβδην τις φαρμακευτικές και πολυεθνικές εταιρείες.
Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους εργαστηριακούς χώρους της εταιρείας και συνομίλησε αρκετή ώρα με τους εργαζόμενους. «Επέλεξα να σας συναντήσω και να επισκεφτώ τη συγκεκριμένη επιχείρηση γιατί είναι ένας πετυχημένος συνδυασμός βιομηχανίας και έρευνας, παραγωγής και νέας γνώσης», σημείωσε και συμπλήρωσε πως η συγκεκριμένη επιχείρηση αφήνει την αυτονομία στη γνώση και την ερευνητική διαδικασία.

Επίσης, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η CBL εξάγει το 95% της παραγωγής της και αυτό, είπε, αποτελεί απάντηση σε εκείνους που πιστεύουν ότι αυτή η χώρα δεν μπορεί να παραγάγει, υπενθυμίζοντας μάλιστα πως οι φαρμακοβιομηχανίες είναι από τις σημαντικότερες εξαγωγικές εταιρείες της Ελλάδας.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους νέους ερευνητές και επιστήμονες που έφυγαν από τη χώρα μας λόγω κρίσης, επαναλαμβάνοντας την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα έχει ως συγκριτικό πλεονέκτημα το ανθρώπινο δυναμικό. Ο κ. Τσίπρας είπε πως η χώρα έχει την πιο υψηλά εκπαιδευμένη γενιά στην ιστορία, γενιά η οποία βρέθηκε στη μέση μιας πρωτοφανούς κρίσης όχι μόνο για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά, αλλά και για τα παγκόσμια δεδομένα.

«Μιλάμε για την έξοδο από την κρίση και είναι ίσως το σημαντικότερο βήμα αυτό τον Αύγουστο του 2018, αλλά το πραγματικό τέλος της κρίσης θα μπορούμε να το έχουμε όταν οι Έλληνες ερευνητές τελειώνοντας το πανεπιστήμιο θα μπορούν να μείνουν εδώ» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Αναφορικά με την έρευνα σημείωσε πως η κυβέρνηση δρομολογεί ένα σχέδιο ενίσχυσης. «Εμείς το έχουμε εντοπίσει ως ανάγκη και ως πρόβλημα, γι’ αυτό και ακόμα τις πολύ δύσκολες στιγμές του 2015 […] αυξήσαμε τον δημόσιο προϋπολογισμό για την έρευνα. Φτάσαμε σήμερα να είμαστε στο 1% του ΑΕΠ στην έρευνα -είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που δίνεται από την ίδρυση του κράτους και αυτό είναι μια πιστοποίηση ότι έχουμε κατανοήσει το πρόβλημα» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ο οποίος προσέθεσε: «Πιστεύω βαθιά πως κάθε ευρώ που δαπανάμε για την έρευνα επιστρέφεται στο διπλάσιο, ειδικά όταν η έρευνα βοηθά την παραγωγή».
«Η προοπτική του τέλους της κρίσης περνάει μέσα από την έρευνα και θέλει δρόμο πολύ, αλλά τα πράγματα αλλάζουν, προς το καλύτερο» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως «η δυναμική της εταιρείας σας και η δυνατότητά της να κάνει προσλήψεις το πιστοποιεί αυτό».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.