Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Europa League: Μπορεί την πρόκριση στην Ουκρανία η ΑΕΚ

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μπήκε και ανέστησε την παθητική ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ, δίνοντάς της κ...

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μπήκε και ανέστησε την παθητική ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ, δίνοντάς της καθοριστική ώθηση όχι μόνο για την ισοφάριση, αλλά και για να μπορεί να λέει πως το τελικό 1-1 την αδικεί κατάφωρα. Ο Άστριτ Αϊντάρεβιτς το γκολ της Ένωσης, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα! Εξαιρετική εμφάνιση από Αντρές Σιμόες, Κώστα Γαλανόπουλο και Όγκνιεν Βράνιες.

Αφότου αντιστάθηκε στο ξεκίνημα του ματς, διάστημα κατά το οποίο η ΑΕΚ άσκησε πίεση, η Ντιναμό Κιέβου κατάφερε να φέρει το πρώτο 45λεπτο στα δικά της "μέτρα", ελέγχοντας το ρυθμό του παιχνιδιού και δεχόμενη ελάχιστες τελικές στη διάρκειά του. Η Ένωση προσπάθησε να βασιστεί σε προσπάθειες των Μάρκο Λιβάγια και Τάσου Μπακασέτα, ενώ είδε τον (βασικό απόψε) Γιώργο Γιακουμάκη να μάχεται ασταμάτητα, αλλά και να έχει κακές πρώτες επαφές με την μπάλα, με αποτέλεσμα να χαλάσει ορισμένες επιθέσεις της ομάδας του. Παράλληλα, τα τρεξίματα του Γαλανόπουλου και οι τοποθετήσεις του Σιμόες επέτρεπαν στην ΑΕΚ να κυριαρχεί στον άξονα. Μεγάλη αδυναμία της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ ήταν ο Βίκτωρ Κλωναρίδης, επιλογή η οποία ξεκάθαρα δεν "βγήκε" στον Ισπανό τεχνικό, αφού ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν βρήκε ανοιχτούς χώρους για να γίνει επικίνδυνος.

Όχι πως η Ντιναμό έκανε κάτι ιδιαίτερο σε ό,τι αφορά στον επιθετικό τομέα. Εντούτοις, το γεγονός ότι κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό αποδείχθηκε αρκετό για να της δώσει αυτό ακριβώς που ήθελε. Μία μόνο αξιόλογη φάση ήταν αρκετή. Η εξαιρετική ενέργεια του Ντέρλις Γκονσάλες από αριστερά στο 24', κατέληξε στο πλασέ του Τσιχανκόβ, σε μία από τις λίγες φορές που η άμυνα της ΑΕΚ αντέδρασε εμφανώς αργά, με συνέπεια να μείνει πίσω στο σκορ. Γενικότερα, πάντως, ο Μιχάλης Μπακάκης ξεχώρισε για τους... λάθος λόγους στο πρώτο μισό στην Κιτρινόμαυρη άμυνα, καθώς έχασε αρκετές μονομαχίες από τον Γκονσάλες στην αριστερή πλευρά των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ άλλαξε ριζικά την εικόνα της, γεγονός που οφείλεται σε κάμποσους παράγοντες. Οι Σιμόες και Γαλανόπουλος ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοσή τους, ο Μπακάκης βρήκε τον καλό εαυτό του, ενώ η είσοδος τους Σέρχιο Αραούχο, αντί του Γιακουμάκη, έδωσε επίσης μια μικρή ώθηση. Κανένας εξ αυτών, ωστόσο, δεν μπορεί να μπει στο ζύγι με την επιρροή που άσκησε η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου, αντί του Κλωναρίδη. Ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός τα έκανε όλα άψογα. Κάθε άγγιγμα του στην μπάλα ήταν σοβαρότατος λόγος ανησυχίας για τους Ουκρανούς, οι οποίοι δεν βρήκαν ποτέ τρόπο να τον αντιμετωπίσουν. Η πρώτη μεγάλη φάση για τους Κιτρινόμαυρους ήρθε στο 57', με σουτ του Χριστοδουλόπουλου. Ακολούθησαν εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκο Γκάλο (72'), σουτ του Λιβάγια (75') και σουτ του Χριστοδουλόπουλου (76'), τη στιγμή που η Ντιναμό δεν έβρισκε χώρους στις αντεπίθεσεις και κατ' επέκταση ούτε μία επικίνδυνη τελική προσπάθεια.

Το λυτρωτικό γκολ για την ΑΕΚ ήρθε στο 80', όταν η εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου κόντραρε και με δεύτερη προσπάθεια ο 30χρονος βρήκε τον Αϊντάρεβιτς στη μικρή περιοχή, με τον Σουηδό μέσο να γράφει με κοντινή κεφαλιά το τελικό 1-1, εκμεταλλευόμενος και την κακή έξοδο του τερματοφύλακα, Μπόικοτ. Πότε συνέβη αυτό; Περίπου δέκα δευτερόλεπτα αφότου ο σκόρερ μπήκε στο ματς και στην πρώτη επαφή που έκανε με την μπάλα! Η τελευταία ευκαιρία της ΑΕΚ άνηκε επίσης στον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος έπιασε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από όμορφη σέντρα του Λιβάγια, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Τέλος, υπέρ - τυχερός πρέπει να αισθάνεται ο μέσος των φιλοξενούμενων, Χαρμάς, ο οποίος δέχθηκε νωρίς κίτρινη κάρτα και θα μπορούσε κάλλιστα σε τέσσερις (!) περιπτώσεις να αντικρίσει δεύτερη, όμως ο διαιτητής του χαρίστηκε σε υπέρμετρο βαθμό, έως ότου ο προπονητής του, Αλεξάνταρ Χατσκέβιτες, τον αντικατέστησε στο 77' του αγώνα.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (79' Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Λιβάγια, Κλωναρίδης (51' Χριστοδουλόπουλος), Γιακουμάκης (58' Αραούχο). 

Ντιναμό Κιέβου (Αλεξάνταρ Χατσκέβιτς): Μπόικο, Κεντζιόρα, Χατσερίντι, Κάνταρ, Μορόζιουκ, Σεπέλιεφ, Μπουγιάλσκι, Τσιγκάνκοφ, Χαρμάς (77' Μπεσιέντιν), Γκονζάλες, Μοράες (90' Σαπαρένκο).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.