HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καρέ-καρέ το μοναδικό Καρναβάλι της Δάφνης Καλαβρύτων

Καρναβάλι 2018!!! Με μεγάλη επιτυχία και πραγματική κοσμοπλημμύρα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Αποκριάς!  Απ' όλα είχε εφέτος ...

Καρναβάλι 2018!!! Με μεγάλη επιτυχία και πραγματική κοσμοπλημμύρα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Αποκριάς! 
Απ' όλα είχε εφέτος το καθιερωμένο καρναβάλι της Δάφνης Καλαβρυτων!!!
Κέφι, χορό, τραγούδι, φαγητό, αλλά κυρίως ζωντάνια, πανδαισία χρωμάτων, χαμόγελα και πολλή πολλή φαντασία και δημιουργικότητα!!! Η κεντρική πλατεία του χωριού, μετα τις 11 η ώρα, κατακλύστηκε από κόσμο, ντόπιους και επισκέπτες, που με σύμμαχο τον καλό καιρό, απόλαυσαν  το πανέμορφο τοπίο της Δάφνης. Υπό τον ήχο ρυθμικών  αποκριάτικων τραγουδιών, προσφέρθηκαν δωρεάν, προσφορά του Δήμου Καλαβρυτων,  σουβλάκια που ψήνονταν επι τόπου, κρασί και αναψυκτικά σε ολον τον κόσμο. Το κέφι σιγά σιγά άναψε και κηρυχθηκε η εναρξη της καρναβαλικής παρέλασης με το πατροπαραδοτο "γαϊτανάκι" που έπλεξαν οι μικροί μας φίλοι.  Ακολούθησε η παρέλαση των καρναβαλικών πληρωμάτων με πρώτο πρώτο το βασιλιά Καρνάβαλο. 
Πρωτότυπα, ευφάνταστα, σατιρικά, με πηγή έμπνευσης την επικαιρότητα,  αλλά και παραδοσιακά, τα φετινά θέματα των γκρουπς που συμμετείχαν. Από τους λιλιπουτειους - μαθητές του δημοτικού σχολείου- Master Chefs μας, που προσέφεραν χειροποίητα εδεσματα και λιχουδιές σε όλον τον κόσμο, μέχρι το "σκάνδαλο" της Novartis και την κατασπαταληση του χρήματος, αλλά και το "μακεδονικό" συλλαλητήριο της Δάφνης με αθρόα συμμετοχή των μαθητών και νέων του τόπου με επικεφαλής τον ιδιο το Μεγάλο Αλέξανδρο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ξεχωριστή νότα με τις κουδουνες τους και το ρυθμικο κουνημα τους έδωσαν οι κουδουνάδες της Δάφνης που αντιπροσώπευσαν όλους τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας και που απέσπασαν το πρώτο χρηματικό  βραβείο που προσέφερε ο Σύλλογος Δαφναίων (Αθηνών και Πειραιώς) Αχαΐας, ενώ βραβεύτηκαν και όλα τα υπόλοιπα γκρουπς ισάξια, επικροτώντας τη συμμετοχή όλων !!! Μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησε ανοιχτός χορό για όλους και στήθηκε τρικούβερτο γλέντι  που κράτησε για ώρες. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις όμως δεν τελείωσαν εδώ. Όλοι οι παρευρισκομενοι, αλλά και νέοι επισκέπτες έδωσαν ραντεβού ξανά το βράδυ στις 22:00 στο αποκριάτικο πάρτι που διοργάνωσε ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Δάφνης  (ΝΑΟΔ), όπου και εκεί υπήρξε απονομή χρηματικών βραβείων στις τρεις καλύτερες αποκριάτικες μεταμφιέσεις και ακολούθησε γλέντι και χορός την καταμςστη αίθουσα μέχρι πρωίας. 
Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και σε όσους βοήθησαν και εφέτος για την υλοποίηση τον καρναβαλικών εκδηλώσεων που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία!!!Χρόνια πολλά σε όλους και καλή σαρακοστή να έχουμε!!! 
Ανανεώνουμε το ραντεβου μας για του χρόνου !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.