HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έως 31 Μαρτίου η υποβολή οικονομικών στοιχείων Ο.Τ.Α.

Εκδόθηκε η απόφαση ΥΠ.ΕΣ. 2816/30.01.2018 (ΦΕΚ 350/07.02.2018 τεύχος Β') σύμφωνα με την οποία καθορίζεται για κάθε βαθμό Τοπικής Αυτ...

Εκδόθηκε η απόφαση ΥΠ.ΕΣ. 2816/30.01.2018 (ΦΕΚ 350/07.02.2018 τεύχος Β') σύμφωνα με την οποία καθορίζεται για κάθε βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο τύπος, το περιεχόμενο των στοιχείων, ο χρόνος, ο τρόπος ενημέρωσης των βάσεων δεδομένων, οι φορείς στους οποίους παρέχεται ηλεκτρονική πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων και κάθε άλλο αναγκαίο θέμα για την εφαρμογή του, άρθρου 41 του Ν.4483/17 για την υποχρέωση των Δήμων, των ΝΠΔΔ (εξαιρουμένων των σχολικών επιτροπών), των Δημοτικών Επιχειρήσεων των ιδρυμάτων και των συνδέσμων προς υποβολή των οικονομικών τους στοιχείων σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων που τηρούνται στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Με το άρθρο 8 της απόφασης ορίζεται ότι για τα οικονομικά στοιχεία τους μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017, οι μεν δήμοι και οι περιφέρειες ενημερώνουν τον Κόμβο Διαλειτουργικότητας και τη Διαδικτυακή Βάση Δεδομένων (μέσω στατιστικών δελτίων), τα δε νομικά πρόσωπα ενημερώνουν μόνο τη Διαδικτυακή Βάση Δεδομένων (μέσω στατιστικών δελτίων), με βάση τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί.

Για τα οικονομικά στοιχεία τους από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά, οι δήμοι, οι περιφέρειες και τα νομικά πρόσωπα ενημερώνουν τον Κόμβο Διαλειτουργικότητας σύμφωνα με τα οριζόμενα στην απόφαση.

Τα νομικά πρόσωπα υποχρεούνται να έχουν ολοκληρώσει τη διάθεση των οικονομικών στοιχείων Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2018 στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας μέχρι την 31η Μαρτίου 2018.

Εντός τριάντα (30) ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης (ημ. δημοσίευσης 07.02.2018) οι στατιστικοί ανταποκριτές, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 6, υποχρεούνται να τηρούν λογαριασμό στη διαδικτυακή εφαρμογή http://komvos.ypes.gr/stats για τους φορείς ευθύνης τους.
Εφόσον, δεν είναι εφικτή η διάθεση των στοιχείων μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών - διεπαφών, η υποβολή των στοιχείων θα πραγματοποιείται μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής http://komvos.ypes.gr/stats. Εφόσον δεν είναι εφικτή η παραγωγή αρχείων XML από το πληροφοριακό σύστημα οικονομικής διαχείρισης του φορέα, είναι δυνατή η χρήση γραμμογραφημένων πρότυπων αρχείων excel.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.