Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δυτική Ελλάδα: Πάνω από 140 συλλήψεις σε ένα χρόνο για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων

Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και λαθραίου καπνού, κατάσχεσε η Αστυνομία, κατά την διάρκεια ελέγχων που έγιναν τους τελευταίους 13...

Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και λαθραίου καπνού, κατάσχεσε η Αστυνομία, κατά την διάρκεια ελέγχων που έγιναν τους τελευταίους 13 μήνες και στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας, για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, ενώ προχώρησε και σε δεκάδες συλλήψεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Αστυνομία κατάσχεσε τους τελευταίους 13 μήνες σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, περισσότερα από 74.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, περίπου 900 κιλά λαθραίου καπνού και πάνω από 1.800 αυτοσχέδια τσιγάρα με λαθραίο καπνό, συλλαμβάνοντας για τις παραπάνω υποθέσεις περισσότερα από 140 άτομα.
Στο μεταξύ, τα σημεία που έγιναν οι συλλήψεις για τα λαθραία καπνικά προϊόντα «δείχνουν» τον τρόπο που γίνεται η διακίνηση.

Ειδικότερα, οι περισσότερες συλλήψεις διακινητών λαθραίου καπνού πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων που έκαναν αστυνομικοί των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τις συλλήψεις για λαθραία πακέτα τσιγάρων, οι περισσότερες έγιναν κατά τη διάρκεια ελέγχων κοντά σε λαϊκές αγορές, τόσο στην Πάτρα, όσο και σε άλλα αστικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα, όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες που έκανε η Αστυνομία, οι ποσότητες των λαθραίων τσιγάρων που φθάνουν στα αστικά κέντρα, φυλάσσονται κυρίως σε διαμερίσματα, πριν ξεκινήσει η πώλησή τους.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι περισσότερες ποσότητες λαθραίου κατασχέθηκαν από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ενώ τα περισσότερα πακέτα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο προϊστάμενος του γραφείου ενημέρωσης δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος Σφέτσος, «καθημερινά, γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι, οι οποίοι δεν αποσκοπούν μόνο στη σύλληψη των λαθρεμπόρων, αλλά κυρίως στον εντοπισμό των χώρων αποθήκευσης και της εξακρίβωσης της διαδρομής που ακολουθούν τα κυκλώματα, από την παραγωγή των λαθραίων προϊόντων, έως την διάθεση τους στην αγορά».

Μάλιστα, όπως προσέθεσε, «η καταπολέμηση του παρεμπορίου αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες της αντιεγκληματικής πολιτικής και στη Δυτική Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί πρόσφατα πολλές συλλήψεις, αλλά και κατασχέσεις για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων».

Επίσης, όπως υπογράμμισε, «οφείλουμε ως Ελληνική Αστυνομία να διασφαλίζουμε την νόμιμη εμπορική δραστηριότητα, να περιορίζουμε τα διαφυγόντα φορολογικά έσοδα της πολιτείας και κυρίως να προστατεύουμε το καταναλωτικό κοινό από την διακίνηση μη πιστοποιημένων προϊόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.