HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Χωρίς νικητή ο... κακός πρώτος προημιτελικός μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την ανωτερότητά απέναντι στην ΑΕΚ, με συνέπεια οι δύο ομάδες να μείνουν στο 0-0 στον π...

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την ανωτερότητά απέναντι στην ΑΕΚ, με συνέπεια οι δύο ομάδες να μείνουν στο 0-0 στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο "Γ. Καραϊσκάκης". Σημαντική η συμβολή του Βασίλη Μπάρκα για την Ένωση, έδωσε "πνοή" ο Κέβιν Μιραλάς στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Γεμάτο ένταση και δυνατές μονομαχίες ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, στη διάρκεια του οποίου η νευρικότητα ήταν εμφανής σε αρκετούς ποδοσφαιριστές. Ο Ολυμπιακός στάθηκε λίγο καλύτερα, υπερτερώντας για μεγάλο διάστημα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και βλέποντας τους κεντρικούς αμυντικούς του, Παπ Αμπού Σισέ και Αλμπέρτο Μποτία, να βγαίνουν νικητές σχεδόν σε όλες τις διεκδικήσεις με τους Σέρχιο Αραούχο και Μάρκο Λιβάγια. Βασικότερη πηγή κινδύνων για την άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν αρχικά ο Μάρκο Μάριν, ενώ καλό ξεκίνημα στο ματς είχε και ο Ούρος Τζούρτζεβιτς, προσδίδοντας φρεσκάδα στη γραμμή κρούσης των Ερυθρόλευκων.

Από την πλευρά της, η Ένωση δεν μπήκε όσο συγκεντρωμένα ήθελε ο Μανόλο Χιμένεθ, με συνέπεια να αναγκάσει τον Βασίλη Μπάρκα σε σωτήριες επεμβάσεις σε κοντινές προβολές των Τζούρτζεβιτς (6') και Γκερόμ Ζιλε (7'). Επιθετικά, "πάτησε" στις πλαγιοκοπήσεις του Έλντερ Λόπες και φυσικά στο δίδυμο Αραούχο - Λιβάγια, δίχως να καταφέρει να ανησυχήσει τον Σίλβιο Προτό. Μια ακόμη αξιόλογη στιγμή ήρθε στο 37', όταν ο Σισέ είδε την κεφαλιά του να περνάει πάνω από την εστία του Έλληνα τερματοφύλακα της ΑΕΚ, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει κακή έξοδο.

Το δεύτερο 45λεπτο κύλησε στον ίδιο ρυθμό, με τις μονομαχίες και τη δύναμη να αποτελούν ξανά πρωτεύον χαρακτηριστικό του αγώνα. Παρότι οι Κιτρινόμαυροι έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να κρατούν την μπάλα για μεγαλύτερα διαστήματα στην κατοχή τους, κάτι στο οποίο βοήθησε σημαντικά η ενέργεια που έβγαζε στο παιχνίδι του ο Κώστας Γαλανόπουλος, εξακουλουθούσαν να μένουν παθητικοί και να μη δημιουργούν φάσεις μπροστά από την εστία του Προτό.

Όσον αφορά στους γηπεδούχους, καθοριστικό ρόλο στην επιθετική "αναζωπύρωση" της ομάδας του Όσκαρ Γκαρθία έπαιξε η είσοδος του Κέβιν Μιραλάς αντί του Σεμπά. Ένα λεπτό αφότου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, ο πρώην άσος της Έβερτον σέρβιρε υπέροχα για τον Κώστα Φορτούνη, όμως ο τελευταίος αστόχησε στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο παιχνίδι (56'). Ο Μάριν είχε ένα καλό πλασαριστό σουτ (61'), την ώρα που ο Μιραλάς συνέχιζε να αποτελεί πηγή κινδύνων για την άμυνα της ΑΕΚ. Εντούτοις, οι ενέργειες του Βέλγου συνήθως έπεφταν στο "κενό", λόγω της αδυναμίας των συμπαικτών του να τις ολοκληρώσουν.

Το τελευταίο διάστημα του ματς κύλησε χωρίς οποιαδήποτε αξιοσημείωτη στιγμή για κάποια εκ των δύο πλευρών και φυσικά το αποτέλεσμα (0-0) προϊδεάζει για άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ στις 7 Φεβρουαρίου.

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Μάριν (76' Ανδρούτσος), Σεμπά (56' Μιραλάς), Φορτούνης, Τζούρτζεβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Γαλανόπουλος (90' Σιμόες), Κονέ, Λόπες, Λιβάγια (77' Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (83' Μασούντ), Αραούχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.