HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Απολογισμός Πεπραγμένων Περιφερειακής Αρχής στο Περιφερειακό Συμβούλιο

«Στεκόμαστε με ευθύνη και σεβασμό απέναντι στην κοινωνία, με όραμα για το αύριο. Το 2017 η Περιφέρεια ήταν παντού. Κοντά στην κοινωνία,...

«Στεκόμαστε με ευθύνη και σεβασμό απέναντι στην κοινωνία, με όραμα για το αύριο. Το 2017 η Περιφέρεια ήταν παντού. Κοντά στην κοινωνία, δίπλα στον πολίτη, αλλά κι εκεί που λαμβάνονταν εθνικές και ευρωπαϊκές αποφάσεις. Πάνω απ’ όλα καταξιώσαμε το θεσμό και δημιουργήσαμε σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Το 2017 ήταν μια χρονιά ωρίμανσης για την Περιφέρειά μας. Το όραμά μας το μετατρέψαμε σε στρατηγική και τη στρατηγική σε πράξη. Δεν είναι λόγια. Αξιοποιούμε και το τελευταίο ευρώ, για την ανάπτυξη της χώρας, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την εισήγησή του στη δημόσια ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018. 

Αναλύοντας τα πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής για το 2017, ο Περιφερειάρχης έκανε εκτενή αναφορά στους διαθέσιμους πόρους, στο σύνολο των δράσεων, των παρεμβάσεων και των εκτελουμένων ή δρομολογουμένων έργων, σημειώνοντας ωστόσο: «Δεν λέμε ότι τα κάναμε όλα. Δεν θα το πούμε ποτέ. Μπορούμε όμως να είμαστε υπερήφανοι για ό,τι καταφέραμε με αρχές διαφάνειας και αξιοπιστίας». 

Αναφερόμενος στον απολογισμό και τη στρατηγική που ακολουθήθηκε, πρόσθεσε: «Δουλέψαμε αποτελεσματικά. Το έργο μας είχε θετική επίδραση για τους πολίτες, αλλά και για το μέλλον της Περιφέρειας μας. Το 2017 σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε, εξασφαλίσαμε και το 2018 συνεχίζουμε να υλοποιούμε με τον ίδιο, αποτελεσματικό τρόπο. Αυτή θα είναι η πυξίδα μας» επεσήμανε, αλλά δεν παρέλειψε να απαριθμήσει και τις δυσκολίες που ανακύπτουν στην άμεση προώθηση των διαδικασιών, αλλά και υλοποίησης των έργων, οι οποίες συνδέονται είτε με καθυστερήσεις που προκύπτουν εξαιτίας της γραφειοκρατίας ή προβλήματα που ανέκυψαν με τις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις στο νόμο για τα δημόσια έργα.

«Βήμα – βήμα προσπερνάμε τα εμπόδια και βαδίζουμε προς το μέλλον με ρεαλισμό και στρατηγική που συμπυκνώνεται στο μοντέλο Σχεδιάζουμε – Υλοποιούμε – Διεκδικούμε. Με όραμα και με στρατηγική, με πολύ δουλειά αλλά και με συνεχή αγώνα, με διαφάνεια και με υπεύθυνη διαχείριση πόρων, και κυρίως, με σεβασμό στις δημοκρατικές αξίες, στο δημόσιο συμφέρον και στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, βαδίζουμε διαμορφώνοντας το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Περιφέρειάς μας, έχοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες της κοινωνίας και τον άνθρωπο, και αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας και τους ανθρώπους της» κατέληξε. 

Εν συνεχεία, στον Απολογισμό Πεπραγμένων 2017 αναλύθηκαν οι ενέργειες, οι δράσεις, η υλοποίηση τους και τα αποτελέσματα αυτών. Η ολοκληρωμένη στρατηγική που ακολούθησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εξειδικεύεται στους ακόλουθους τομείς: 
«Αγροτική Ανάπτυξη» 
«Επιχειρηματικότητα» 
«Έργα & Υποδομές» 
«Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) & Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) 
«Δημόσια Υγεία και Κοινωνική Αλληλεγγύη» 
«Κινηματική Πρωτοβουλία Προστασίας της Οικογενειακής Στέγης» 
«Ενέργεια & Περιβάλλον» 
«Οικονομικοί Πόροι» 
«Ανθρώπινοι Πόροι & Διοίκηση» 
«Η Περιφέρεια στην Ευρώπη» 
«Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EuropeDirect» 
«Εποπτευόμενοι Φορείς – Νομικά Πρόσωπα» 

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους Αντιπεριφερειάρχες για τη συμβολή τους στο αποτέλεσμα, όπως τα στελέχη, τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων Εποπτευόμενων Φορέων, την Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που αποτελούν τα θεμέλια και τον κορμό αυτού του έργου.

Ό Απολογισμός του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης
Ακολούθως, παρουσιάστηκε το έργο του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Ο Γιώργος Φαλτσέτος, Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της ΠΔΕ αναφέρθηκαν περιληπτικά στις υποθέσεις που χειρίστηκε, όπως επίσης ενέργειες διευθέτησης και παρεμβάσεις του που έγιναν κατά το 2017. Από τις καταγραφές προκύπτει ότι έχει γίνει πόλος αναφοράς για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι τον επισκέπτονται ακόμα και για υποθέσεις που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Ο ίδιος τόνισε ότι τα πορίσματα είναι θετικά για το θεσμό του Συμπαραστάτη, εκτίμησε όμως ότι χρειάζεται αναμόρφωση με πιο ουσιαστικό και παρεμβατικό ρόλο.

Τα πεπραγμένα του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης για το 2017 είναι αναρτημένα στην επίσημη σελίδα της ΠΔΕ (www.pde.gov.gr) στην αντίστοιχη ενότητα. 

Πρωτοχρονιάτικη Πίτα στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του οργάνου, ευχόμενος στο Σώμα το 2018 να είναι μια ακόμη χρονιά συνεργασιών και συνεργειών που οδηγούν σε δημιουργικά αποτελέσματα. Κάλεσε τους εκπροσώπους των παρατάξεων να κόψουν από ένα κομμάτι κάνοντας σημειολογικά ο καθένας και από μια ευχή. Κι όπως το έθιμο ορίζει, ο τυχερός της χρονιάς - αναδείχθηκε με κλήρωση- ο Αντώνης Χαροκόπος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το «φλουρί» αντιστοιχούσε στην «Οδύσσεια» του Νίκο Καζαντζάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.