HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χιόνια

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από σήμερα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεά...

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από σήμερα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν μέχρι τις βραδινές ώρες απόψε τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αλλά και τις παροδικές χιονοπτώσεις (πάνω από τα 1.000 μέτρα) στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς.

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή (12-01-2018) από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες την υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία.

Το Σάββατο την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα) από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Χιόνια αναμένονται σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα) το Σάββατο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, παρά τη σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας μέχρι και την Τρίτη 16 Ιανουαρίου.

Αναλυτικότερα σήμερα, αρχικά θα εκδηλώνονται βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας, με εξαίρεση την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την Κρήτη. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στα νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο θα είναι τοπικά έντονα και θα συνοδεύονται από σποραδικές καταιγίδες.

Τις μεσημεριανές ώρες οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα, στη Θράκη και κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά. Τις βραδινές ώρες ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, ενώ βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου στα ανατολικά κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στις Κυκλάδες. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Τεμ, 11 Ιαν 
Ισχυρή βροχή. 5 oC / 4 oC με 10 km/h

Παρ, 12 Ιαν 
Συννεφιά νωρίς το πρωί, συννεφιά με βροχές για το υπόλοιπο της ημέρας. 7 oC / 0 oC με 10 km/h

Σαβ, 13 Ιαν 
Βροχή το πρωί, χιονόνερο ή χιόνι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πιθανή χιονόπτωση τη νύχτα. 2 oC / 0 oC με 14 km/h

Κυρ, 14 Ιαν 
Αυξημένη συννεφιά νωρίς το πρωί, πιθανό χιονόνερο ή χιόνι αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό για το υπόλοιπο της ημέρας. 3 oC / -2 oC με 11 km/h

Δευ, 15 Ιαν 
Χιονόνερο ή χιόνι νωρίς το πρωί, ασθενής βροχή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βροχή αργά τη νύχτα. 4 oC / 0 oC με 6 km/h

Τρι, 16 Ιαν 
Ισχυρή βροχή. 4 oC / 2 oC με 9 km/h

Τετ, 17 Ιαν 
Πιθανή βροχή ή χιονόνερο νωρίς το πρωί, βροχή κατά περιόδους για το υπόλοιπο της ημέρας. Ισχυροί άνεμοι, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. 4 oC / 1 oC με 27 km/h

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.