Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η εορτή των Θεοφανείων και ο Καθαγιασμός των υδάτων στην Ι. Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκαν και φέτος στο Αίγιο τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χρι...

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκαν και φέτος στο Αίγιο τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Το πρωί τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό τής Παναγίας Φανερωμένης Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, παρουσία του δημάρχου, αντιδημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και φυσικά πλήθους ευλαβών χριστιανών.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων και εν συνεχεία ο σεπτός Ποιμενάρχης μας και οι ιερείς αγίασαν όλους τους πιστούς που προσήλθαν για να λάβουν τη χάρη και τη φώτιση του Παναγίου Πνεύματος.

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος: «Ο Αγιασμός είναι… όπλο κατά των πάσης φύσεως δυσκολιών!»
«Η χώρα μας σιγά – σιγά παραδίδεται στα χέρια τού Διαβόλου! Γι’ αυτό και σας ζητώ να δεθείτε περισσότερο με την Εκκλησία, να γίνετε άνθρωποι πνευματικής ζωής. Διαφορετικά, η ατομική αλλά και γενική καταστροφή μάς αναμένει… Αν το επιθυμείτε, ακούστε τη φωνή μου. Είμαστε παιδιά ενός αληθινού Θεού και δύναμή μας είναι ο ίδιος ο Θεός! Όποιος δεν έχει τον Χριστό, δεν έχει τίποτε στη ζωή του… Όποιος, όμως, δεν έχει τίποτε αλλά έχει τον Χριστό, έχει τα πάντα στη ζωή του!», ανέφερε λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας. 
Και ευχόμενος καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους τους Αιγιαλείς, κατέληξε ως εξής: «Χρησιμοποιήστε τον Αγιασμό, μην τον κρατάτε στα εικονίσματά σας, αλλά κρατήστε τον σαν εφόδιο ζωής! Είναι όπλο κατά του Διαβόλου, ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο που η χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές! Μην διστάσετε να τον χρησιμοποιήσετε σε κάθε δύσκολη στιγμή, είτε αυτή είναι ασθένεια, είτε ατύχημα! Πάρτε τον Αγιασμό, πιείτε τον, ραντίστε τα σπίτια σας, τα μαγαζιά σας, τα παιδιά σας. Χρησιμοποιήστε τον σε μια αναποδιά τής ζωής σας! Ο Θεός είναι δίπλα μας, είναι μέσα μας. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να Τον αναζητήσουμε! Με τη Χάρη Του μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Έχοντας τον Αγιασμό ως ΄΄όπλο΄΄, δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν!». 
Ακολούθως, κλήρος και λαός μετέβησαν στην προβλήτα του λιμένος Αιγίου, κάτω από το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, όπου στις 11.45π.μ. τελέστηκε ο Καθαγιασμός των υδάτων. Είκοσι πέντε συνολικά νέοι και νέες αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά τού Κορινθιακού για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και να λάβουν την ευλογία από τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος συνεχάρη όλους τους τολμηρούς κολυμβητές που είχαν την ψυχική δύναμη και το θάρρος να κολυμπήσουν, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τη θερμή τους πίστη προς τον Κύριο και την αγάπη τους προς την Εκκλησία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.