Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Απόστολος Κατσιφάρας: Τρέχουμε για την υλοποίηση σημαντικών υποδομών

Με στόχο τον συντονισμό για την   υλοποίηση σημαντικών  υποδομών και την απορρόφηση των διαθεσίμων κονδυλίων, πραγματοποιήθηκε σήμερα ...

Με στόχο τον συντονισμό για την  υλοποίηση σημαντικών  υποδομών και την απορρόφηση των διαθεσίμων κονδυλίων, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με τους Αντιπεριφερειάρχες και τις αντίστοιχες τεχνικές υπηρεσίες
«Είμαστε στην αρχή μιας κρίσιμης χρονιάς, στη διάρκεια της οποίας οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα ελκυστικό παραγωγικό περιβάλλον για τη Δυτική Ελλάδα. Έχουμε διαμορφώσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, έχουμε διεκδικήσει και εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση, επομένως, είναι ώρα να τρέξουμε την υλοποίησή των έργων. Στο πλαίσιο αυτό χρειάζεται να είμαστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί»  ανέφερε ο Περιφερειάρχης στην εισαγωγική του τοποθέτηση και ζήτησε να τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.
Ο προγραμματισμός αφορά έργα, ύψους 38.000.000 ευρώ, ήδη ενταγμένα, που είτε υλοποιούνται, είτε δημοπρατούνται. Επίσης, έξι έργα που εντάχθηκαν προ ημερών   στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ένα που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 49.000.000 ευρώ.
Για όλα τα παραπάνω ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και ορισμό υπευθύνων, τονίζοντας ότι αναλαμβάνει προσωπικά, σε συνεργασία με ομάδα υπευθύνων, την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των έργων, με στόχο την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. 
Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Χριστίνα Σταρακά  (Αιτωλοακαρνανίας), Γρηγόρης Αλεξόπουλος (Αχαΐας), Γιώργος Γεωργιόπουλος  (Ηλείας), καθώς επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου,  διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ποια είναι τα 6 έργα συνολικού προϋπολογισμού 49 εκατ. ευρώ
Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 49.080.000 ευρώ που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων  Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ,  με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Αλέξη Χαρίτση και την θετική εισήγηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε.
Είναι τα εξής:
"ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΟΥ ΑΝΤΙΡΡΙΟ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ –ΑΓΡΙΝΙΟ – ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ - ΜΕΝΙΔΙ (τμήμα ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΚΟΥΒΑΡΑΣ)" Προϋπολογισμού 5.000.000 €.
Το έργο αφορά στη συντήρηση - βελτίωση και αποκατάσταση των φθορών του οδικού τμήματος ‘’Κεφαλόβρυσο – Αγρίνιο – Κουβαράς’’ της Ε.Ο. ‘’Αντίρριο-Μεσολόγγι-Αγρίνιο-Αμφιλοχία-Μενίδι’’, μήκους περίπου 45 χλμ.
«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο. 33 ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ» Προϋπολογισμού 3.500.000 €.
Το έργο αφορά στη στοιχειώδη συντήρηση και βελτίωση του Εθνικού Οδικού Δικτύου, της Ε.Ο. 33, αρμοδιότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, για την αποκατάσταση Κατολισθητικών Φαινομένων που παρουσιάζονται στο οδικό δίκτυο.
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ»  Προϋπολογισμού 5.000.000 €.
Το μήκος της οδού είναι 13.206,80μ. Η αρχή της οδού βρίσκεται στον οικισμό της Γλύφας, στη διασταύρωση προς Λυγιά και προς παραλία Γλύφας  και καταλήγει στη διασταύρωση προς την παραλία Παλαιοχωρίου όπου και συνδέεται με το υπό μελέτη τμήμα της παραλιακής οδού του Δήμου Αμαλιάδας. Το έργο αφορά:
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, ΥΠΟΕΡΓΟ: ΓΛΥΦΑ –ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ» Προϋπολογισμού 4.500.000 €.
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, ΥΠΟΕΡΓΟ: ΑΠΑΛ/ΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΛΥΦΑ –ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ» Προϋπολογισμού 500.000 €.
«ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΟΔΟΥ ΠΟΓΩΝΙΑ – ΠΛΑΓΙΑ» Προϋπολογισμού 6.320.000 €.
Αφορά σε έργο οδοποιίας της ΠΕ Αιτ/νιας που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
«ΣΥΝΔΕΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΑΙΓΙΟΥ ΜΕ Ν.Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ - ΑΘΗΝΩΝ» Προϋπολογισμού 6.450.000 €. Η μελέτη του έργου αφορά εργασίες κατασκευής οδού, νέας χάραξης, συνολικού μήκους 1557,07 μ., με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.
«Αποκατάσταση οδού Περίστα - Κλεπά του Δήμου Ναυπακτίας», Προϋπολογισμού 310.000 ευρώ, λόγω κατολισθήσεων που προκλήθηκαν.
Επίσης, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτείται ο δρόμος Πύργος-Καλό Νερό, προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ, συνολικού μήκους 52 χιλιομέτρων, που αποτελεί τη συνέχεια της οδού Πατρών-Πύργου, καθώς το έργο είχε εξαιρεθεί από το έργο της Ολυμπίας Οδού και δεν  έχει συμπεριληφθεί στις διαδοχικές εργολαβίες.
Και ο Οδικός Άξονας Λακκώματα – Τσαπουρνιά στο «πακέτο» των νέων έργων
Επίσης, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Ερυμάνθου της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, επιλύεται, καθώς εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του οδικού άξονα Λακκώματα- Τσαπουρνιά, προϋπολογισμού 2.500.000 €. Για το θέμα είχε συνάντηση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας  με την πρώην αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, βουλευτή Αχαϊας Σία Αναγνωστοπούλου,  η οποία είχε επιδείξει προσωπικό ενδιαφέρον.

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση του υφιστάμενου οδικού δικτύου των οικισμών Λακκώματα – Τσαπουρνιά του Δήμου Ερυμάνθου, μήκους 5.370  μέτρων χωμάτινης οδού, εκ των οποίων τα 470 μέτρα αφορούν την παράκαμψη του οικισμού Λακκώματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.