HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Άννα Δημητροπούλου στην Διημερίδα της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών και του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου

Η Άννα Δημητροπούλου (από Νάσια Καλαβρύτων) στην Διημερίδα της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών και του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου για Δασικά ...

Η Άννα Δημητροπούλου (από Νάσια Καλαβρύτων) στην Διημερίδα της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών και του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου για Δασικά Οικοσυστήματα με τεκμηριωμένες προτάσεις!

γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 
Η Διημερίδα οργανώθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο 1 και 2 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα τελετών του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Θέμα του συνεδρίου ήταν Δασικά Οικοσυστήματα: Επίκαιρες Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις και Διοικητική Δικαιοσύνη. Σε θεματικές ενότητες εξετάστηκαν Δασικοί χάρτες, Δασολόγιο, Δασικό Κτηματολόγιο καθώς και Δασικοί Γενετικοί Πόροι, Διαχείριση Δασών, Οικοσυστημικές Υπηρεσίες και Αξιοποίηση των Δασών. 
Ο συντονισμός και η συμμετοχή ανώτατων διοικητικών δικαστών, μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και καθηγητών Πανεπιστημίων, Διευθυντών του υπουργείου Περιβάλλοντος και άλλων εξειδικευμένων επιστημόνων προεξοφλούσε το κύρος και την σπουδαιότητα του συνεδρίου για την Δασική πολιτική που όλους μας αφορά.
Σε αυτό το σημαντικό συνέδριο η Άννα, νέα επιστήμων, με καταγωγή από Νάσια και με αγάπη αστείρευτη για το χωριό μας, Δικηγόρος Υπ. Διδ. του Πανεπιστημίου York ΗΒ παρουσίασε με ομιλία της τεκμηριωμένες προτάσεις, συνεπικουρούμενες με τα κατάλληλα παραδείγματα, για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων της Δασικής νομοθεσίας. Με θέμα " Ευέλικτες μορφές διαχείρισης δασών και δασικών πόρων: Από την οριζόντια εφαρμογή κανόνων στις διαδικασίες εξατομικευμένης λήψης αποφάσεων" εξήγησε πειστικά γιατί πρέπει οι αποφάσεις να λαμβάνονται ειδικά για κάθε οικοσύστημα και όχι συνολικά και οριζόντια για όλα. Κάθε οικοσύστημα έχει το δικό του προφίλ, τις δικές του ανάγκες πολλές φορές διαφορετικές από άλλα, ακολουθεί την δική του πορεία με σημαντικές αλλαγές κατά την διάρκεια του χρόνου. Άρα χρειάζεται διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και μεταχείρισης.
Σημαντικές ήταν όμως και οι προτάσεις για την νομοθεσία περί δασών, με κυριώτερη την απόσυρση από το σύνταγμα σχετικών άρθρων ώστε να υπάρχει ευελιξία στην εφαρμογή των νόμων και δυνατότητα για άμεσες αλλαγές όπου χρειαστεί. Στόχος είναι να προστατεύεται αποτελεσματικά το δάσος αλλά λαμβάνεται υπόψιν και ο παράγων άνθρωπος ο οποίος είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένος με αυτό.
Η Άννα χειροκροτήθηκε έντονα από όλους τους συμμετέχοντες οι δε προτάσεις της φάνηκε ότι έγιναν αποδεκτές από όλους! 
Μπράβο Άννα! Θερμά Συγχαρητήρια!
Το χωριό μας διαθέτει δυναμικό νέων επιστημόνων που μπορούν σημαντικά να συμβάλλουν στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων του τόπου μας.
Γιαννόπουλος Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.