Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Απόστολος Κατσιφάρας: Με υπεύθυνη διαχείριση και διαφάνεια συνεχίζουμε την υλοποίηση του ΠΕΠ

Την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ , καθώς επιτεύχθηκαν στο σύνολό τους οι στόχοι, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής...

Την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ , καθώς επιτεύχθηκαν στο σύνολό τους οι στόχοι, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την πρώτη συνεδρίαση για το νέο έτος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε, σήμερα Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018.
«Η επίτευξη των στόχων δεν είναι στους αριθμούς, αλλά στα χρήματα που πέφτουν στην τοπική οικονομία και ενισχύουν την απασχόληση», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.
Στις προτεραιότητες της συζήτησης τέθηκαν οι κυριότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζονται στην υλοποίηση του προγράμματος που είναι:
Η εφαρμογή του νέου νόμου των έργων, που έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση στις συμβάσεις . Η λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων που είναι αρμόδια για τις απαλλοτριώσεις των έργων. Η ωρίμανση μελετών, η γραφειοκρατία και οι αδειοδοτήσεις.  
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την καινοτομία , όπου η διαδικασία ορισμού του ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης καθυστερεί την υλοποίηση του προγράμματος.
Επίσης δόθηκε βαρύτητα στην συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων για την υλοποίηση του προγράμματος, προκειμένου όλοι οι κρίκοι να είναι συνδεδεμένοι και συντονισμένοι.
Το κύριο βάρος της Διαχειριστικής Αρχής για το 2018 θα δοθεί στην παρακολούθηση των έργων , γιατί είναι καθοριστικής σημασίας οι δεσμεύσεις των συμβάσεων και οι απορροφήσεις των πόρων.
Οι κύριες αναπτυξιακές προτεραιότητες του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας που τέθηκαν είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, η ενίσχυση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και η προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές, τα ολοκληρωμένα σχέδια αστικής ανάπτυξης και η αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα και της υπαίθρου.
Πρωταρχικός στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η αξιοποίηση του αναξιοποίητου δυναμικού της περιοχής και η διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού υποδείγματος με σκοπό τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη οικονομικά και κοινωνικά.
 «Συνεχίζουμε με υπεύθυνη διαχείριση και διαφάνεια την υλοποίηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τις ανάγκες της κοινωνίας, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της καινοτομίας» έδωσε το στίγμα ο κ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιό μας για την ανάπτυξη της περιοχής. Στόχος μας και για το 2018 είναι η αποτελεσματικότητα».


Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου, η Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου, ο προϊστάμενος της Μονάδας Α, Προγραμματισμού και Αξιολόγησης ΕΥΔ/ΕΠ Βαγγέλης Γεωργίου,  ο Προϊστάμενος Β1 ΕΥΔ ΠΔΕ Νίκος Θωμόπουλος, η Προϊσταμένη μονάδας
Μονάδα Γ: Οργάνωσης – Υποστήριξης Ελένη Πουλιάση,   η Προϊσταμένη Μονάδας Β2: Διαχείρισης Πράξεων Αξόνων Προτεραιότητας 2,5,6,7 του Ε.Π. 2014-2020 Γιάννα Φαναριώτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.