HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα καφέ της Πάτρας...φοιτητικά σπουδαστήρια

Σχόλιο του Οικονομολόγου Ηρακλή Ρούπα Εικόνες που σε άλλες χώρες δεν υπάρχουν, βλέπεις περπατώντας στο κέντρο της Πάτρας με καφέ να έχ...

Σχόλιο του Οικονομολόγου Ηρακλή Ρούπα
Εικόνες που σε άλλες χώρες δεν υπάρχουν, βλέπεις περπατώντας στο κέντρο της Πάτρας με καφέ να έχουν μετατραπεί σε φοιτητικά σπουδαστήρια. Με ένα καφέ, ζέστη, δωρεάν wifi, χώρο και κοινωνικοποίηση για ομαδικές εργασίες και διάβασμα. Στην στρεβλότητα τους συστήματος έρχεται να προστεθεί και η ανεπάρκεια υλικοτεχνικών υποδομών κάθε επιπέδου στο ίδιο το Πανεπιστήμιο. 
Βασικός παράγοντας της φοιτητικής ζωής. Περίγυρος που σε ορισμένες περιπτώσεις θυμίζει τοπίο σουρεαλισμού. Οι συνθήκες διαβίωσης των φοιτητικών εστιών άθλιες. Φοιτητικές εστίες για λίγους δυστυχώς. Η αδυναμία συντήρησης και παροχής των αυτονόητων όπως θέρμανση, εντονότερη. Ανύπαρκτη κάθε έννοια «υποψίας» υγιούς φοιτητικού περιβάλλοντος όσων προσβλέπουν στον «μικρό τους κύβο» την θαλπωρή μίας κατοικίας για ύπνο και διάβασμα. 
Οι λιγοστές οικονομικές δυνατότητες για τους περισσότερους δεν τους επιτρέπουν να αναζητήσουν ένα διαμέρισμα με ενοίκιο και… θέρμανση. Και πόσα άλλα. Κατά τα άλλα χρόνια τώρα κάθε Υπουργός Παιδείας ενδιαφερόταν περισσότερο για το πώς θα «βαπτίσει» ένα κεντρικό νομοσχέδιο, παρά για την λειτουργία των ιδρυμάτων. Κάποιοι άλλοι δε πριν από όχι πολλά χρόνια θεώρησαν σημαντικότερο να αλλάξουν το έμβλημα του Πανεπιστημίου Πατρών. 
Κατά τα άλλα πορευόμαστε …εκτός μνημονίων.
Ηρακλής Ρούπας




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.