Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πρώτος επίσημος εορτασμός του Αγίου Γεωργίου του Φουστανελά στην Προεδρική Φρουρά

Η αφοσίωση στο καθήκον, που είναι αφοσίωση στην πατρίδα και στο έθνος μας, είναι πολύ περισσότερο σημαντική σήμερα, τόνισε ο Πρόεδρος ...

Η αφοσίωση στο καθήκον, που είναι αφοσίωση στην πατρίδα και στο έθνος μας, είναι πολύ περισσότερο σημαντική σήμερα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την τελετή ανακήρυξης του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων του Φουστανελά σε προστάτη Άγιο της Προεδρικής Φρουράς, πρωτοστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «πρέπει αυτούς τους στόχους, που αφορούν την προστασία του έθνους μας, του λαού μας και της πατρίδας μας, να τους κάνουμε κοινή μας συνείδηση. Πριν απ' όλα, πάνω απ' όλα η αγάπη για την πατρίδα, η αφοσίωση στο καθήκον».
Υπενθύμισε, επίσης, ότι ο νεομάρτυς Άγιος Γεώργιος μαρτύρησε ακριβώς επειδή δεν δέχθηκε να αλλάξει το πιστεύω του, δεν δέχθηκε να απαρνηθεί την πίστη του. «Τούτο για την Προεδρική Φρουρά έχει τεράστια σημασία, γιατί δείχνει αυτό που πάντοτε η Προεδρική Φρουρά, από τότε που συστάθηκε ως σήμερα, πράττει» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος, σύμφωνα με το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Γνωρίζετε ότι εκείνο που σας εμπνέει, και πρέπει να σας εμπνέει εις το διηνεκές, είναι η αφοσίωση στο καθήκον. Κανένας περισπασμός δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σ' αυτήν την αφοσίωση. Την έχετε αποδείξει, ξέρω ότι θα την αποδείξετε στο μέλλον και για πάντα» επισήμανε, απευθυνόμενος στα στελέχη της Προεδρικής Φρουράς.
Ο κ. Ιερώνυμος τέλεσε την ακολουθία της καθιέρωσης του εικονοστασίου-προσκυνηταρίου του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια, κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στον τρόπο που χτίζονταν οι ναοί από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια και φθάνοντας μέχρι σήμερα, εξήρε το εκκλησιαστικό ήθος και την παράδοση που ήταν ορατά ακόμη και στον τρόπο που οικοδομούνταν οι ναοί, όσο μικροί κι αν ήταν.

«Στον άνθρωπο δεν είναι τόσο ουσιαστικό το εξωτερικό, αυτό που φαίνεται, αλλά αυτό που κρύβεται εσωτερικά» σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος και αναφέρθηκε στα εκκλησάκια και στις μονές επί Τουρκοκρατίας, αλλά και στην ενδυμασία της εποχής, τονίζοντας πως «η φουστανέλα είναι ένα σύμβολο του αγώνα και της απόκτησης της ελευθερίας».
Εξέφρασε, επίσης, τη συγκίνησή του για τη σημερινή ημέρα, που αφιερώνεται ένα προσκυνητάριο του Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις στην Προεδρική Φρουρά, δηλώνοντας πως αυτό μάς δίνει εσωτερική δύναμη. Τέλος, συνεχάρη όσους συνέλαβαν την ιδέα και όσους συνέβαλλαν στη δημιουργία του και ευχήθηκε ο λαός να συνεχίσει να δείχνει αυτό που θέλει και αυτό για το οποίο αγωνίζεται.
Τον αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.