HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«Αχαΐα 1934 -1944 δέκα χρόνια αγώνων και ελπίδων» με μοναδικά ντοκουμέντα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ξεναγήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, στην Έκθεση Ντο...

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ξεναγήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, στην Έκθεση Ντοκουμέντων «Αχαΐα 1934 -1944 δέκα χρόνια αγώνων και ελπίδων».
Πρόκειται για μία έκθεση ιστορικού περιεχομένου, με εκθέματα μέσα από το αρχείο του ιστορικού, Βασίλη Κ. Λάζαρη, που πραγματοποίησε τα εγκαίνια της το απόγευμα του Σαββάτου, παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από την παρουσία του στα εγκαίνια της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», παρευρέθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο και συνομίλησε με τον ιστορικό, Βασίλη Κ. Λάζαρη, ενώ ξεναγήθηκε από τους υπεύθυνους του μουσείο, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για όλα τα ιστορικά εκθέματα.
Μαζί του ήταν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος και δεκάδες ακόμα εκπρόσωποι φορέων, βουλευτές και πολιτευτές.
Η έκθεση φέρνει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας σπάνια χειρόγραφα και απόρρητα επίσημα έγγραφα για την Πάτρα και την Αχαΐα, από τα δύσκολα χρόνια του μεσοπολέμου μέχρι και την απελευθέρωση από το γερμανο-ιταλικό ζυγό τον Οκτώβριο του 1944.
Να σημειωθεί ότι η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Μαρτίου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.