HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε λαμπρή εκδήλωση η UNESCO Τεχνών βράβευσε τον Νίκο Σακελλαρόπουλο

Μεγάλη διάκριση για τον συμπατριώτη μας συγγραφέα - λογοτέχνη μας από το Λεχούρι Καλαβρύτων κο Νίκο Σακελλαρόπουλο Ο κ. Σακελλαρόπουλο...

Μεγάλη διάκριση για τον συμπατριώτη μας συγγραφέα - λογοτέχνη μας από το Λεχούρι Καλαβρύτων κο Νίκο Σακελλαρόπουλο
Ο κ. Σακελλαρόπουλος στον 6ο  Διεθνή Διαγωνισμό του Ομίλου για την  Ουνέσκο, Τεχνών, Λόγου και Επιστημών, έτους 2017, το διήγημά του με τίτλο «Οι απόκληροι των βράχων», πήρε το Α΄ Βραβείο στην κατηγορία του πεζογραφήματος. 
Η εκδήλωση απονομής πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου και το τιμητικό βραβείο παρέδωσε στον κ. Νίκο Σακελλαρόπουλο, η πρόεδρος του Όμιλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, κ. Νίνα Διακοβασίλη,
Να σημειώσουμε οτι ο κ. Σακελλαρόπουλος, σύντομα θα παρουσιάσει ένα μνημειώδες τετράτομο έργο για την Επαρχία Καλαβρύτων

Ο 6ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2017
Ο 6ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2017, που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, με σκοπό να αποτελέσει «βήμα» για την ανάδειξη νέων ταλέντων στη Νέα Ελληνική Λογοτεχνία, αφορούσε τα είδη του λόγου: Πεζογράφημα - διήγημα, Πεζογράφημα - νουβέλα, Ποίηση, Παιδικό παραμύθι, Παιδικό – νεανικό διήγημα. 
Συμμετείχαν δε, με έργο τους καταξιωμένοι αλλά και νέοι λογοτέχνες από την Ελλάδα, την Κύπρο, τον Καναδά, τη Γερμανία και την Ελβετία. Παρουσία των μελών της κριτικής επιτροπής, της μεγάλης μας Έλλης Φωτίου, του ΔΣ του Ομίλου, επισήμων φορέων, συμμετεχόντων λογοτεχνών και πολλών φίλων της τέχνης και των γραμμάτων, σε μια ζεστή και όμορφη εκδήλωση, ο Όμιλος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και απένειμε τα βραβεία και τους επαίνους στους νέους λογοτέχνες που διακρίθηκαν για τη συμμετοχή τους, καθώς και τους αναμνηστικούς τίτλους συμμετοχής. 
Η πρόεδρος του Όμιλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, κ. Νίνα Διακοβασίλη, στην ομιλία της, συνεχάρη για μια ακόμα φορά, όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους, αναγνωρίζοντας την αγάπη με την οποία υπηρετούν το όνειρό τους, ευχόμενη ο διαγωνισμός αυτός να είναι η αφετηρία μιας λαμπρής πορείας τους στη συγγραφή και την λογοτεχνία. Ευχαρίστησε, δε, τα μέλη της επιτροπής, κ.κ. Βαρβαρήγο Δημήτρη θεατρικό συγγραφέα - ποιητή, Ιωάννου Νιόβη ποιήτρια, Γιοβάννα (Ιωάννα Φάσου – Καλπαξή) συγγραφέα – ποιήτρια, Κουμαριανού Μαριάννα εκπαιδευτικό – συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας, Λεοντιάδου Στέλλα λογοτέχνη – ποιήτρια και Ληναίο Στέφανο ηθοποιό – συγγραφέα, για την αμέριστη υποστήριξή τους στην όλη διαδικασία και την αντικειμενικότητα και αγάπη, με την οποία περιέβαλαν τον διαγωνισμό και τους συμμετέχοντες λογοτέχνες. Το δεύτερο μέρος της ημερίδας, άνοιξε με χαιρετισμό ο Δήμαρχος Παλ. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι στις μέρες μας «Να βοηθάμε όσους δημιουργούν και να απομακρύνουμε όσους ραδιουργούν». Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Εξοχότατος Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα, Mr. Hans Rudolf Hodel, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Όμιλο για την πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Γιαπιτζάκη «Ο φυλακισμένος του Σιγιόν και άλλα διαλεχτά ποιήματα του Λόρδου Βύρωνα», παρουσίασε στο κοινό το ιστορικό, ελβετικό κάστρο, που έγινε ευρύτερα γνωστό μέσα από το ομώνυμο ποίημα του Λόρδου Βύρωνα και το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο επισκέψιμα και γραφικά κάστρα στην Ελβετία, αν όχι στην Ευρώπη.
Στη συνέχεια ο συγγραφέας Θανάσης Γιαπιτζάκης παρουσίασε το βιβλίο του, το οποίο είχε δοθεί στη δημοσιότητα από τις Εκδόσεις Μπουκουμάνη το 1988, για να εορταστούν τα διακόσια χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Αγγλοσκωτσέζου ποιητή και φιλέλληνα. Ο μεταφραστής των στίχων του Λόρδου Βύρωνα, είναι δημοσιογράφος και ο ίδιος ποιητής. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Παιχνιδίσματα του Αγέρα», «Επιστροφή στη Μέρα», «Συλλογή», «Σε Καμμιά Άλλη», «Επικούρεια Ποιήματα». Έχει γράψει τα θεατρικά έργα «Δροσουλίτες» και «Αδωρίτων», μετέφρασε Χαλίλ Γκιμπράν και Λόρδο Βύρωνα και έχει βραβευτεί σε Αμερική και Ελλάδα. Το βιβλίο παρουσιάστηκε με αφορμή, τα διακόσια χρόνια από τη γέννηση του ποιήματος «Ο φυλακισμένος του Σιγιόν» του Λόρδου Βύρωνα, όπου ο ποιητής απαθανάτισε το ελβετικό Κάστρο του Σιγιόν σα φυλακή και το έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο. 
Η βραδιά έκλεισε σε κλίμα χαράς και συγκίνησης με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες. Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Ντομένικα Ρέγκου – ηθοποιός, τραγουδίστρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.