Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δ. Κανελλόπουλος: Ερωτήματα που ζητούν απάντηση για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Εισαγωγικό σημείωμα Δημήτρη Κανελλόπουλου 'Έπειτα από τέσσερα χρόνια καταχωρίσεων στο έγκριτο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS με παραμέτρους που στο...

Εισαγωγικό σημείωμα Δημήτρη Κανελλόπουλου
'Έπειτα από τέσσερα χρόνια καταχωρίσεων στο έγκριτο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS με παραμέτρους που στοιχειοθετούν το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, βασιζόμενα σε ντοκουμέντα εθνικών και διεθνών αρχείων και μαγνητοφωνημένες μαρτυρίες πρωταγωνιστών, όλων των πλευρών (προφορική ιστορία), καταλήξαμε στα συμπεράσματα που οφείλετε το απαίσιο αυτό έγκλημα (βλέπε περιοδικό spingel τεύχος 44-1969 χαρακτηρισμός εισαγγελέα Μονάχου) και κατονομάζουμε του φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος.

Η ιστορική έρευνα ολοκληρώθηκε μετά από επίπονες προσπάθειες 40 χρόνων και βρίσκεται προς έκδοση τρίτομου βιβλίου από γνωστό εκδοτικό οίκο Αθηνών και σύντομα θα τεθεί σε κυκλοφορία. Επ ευκαιρία θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:
1. Ο Δήμος Καλαβρύτων να ξεκαθαρίσει την  θέση του για το πως βλέπει το καλαβρυτινό ολοκαύτωμα και να πάψουν οι πειραματισμοί κάθε Δαγκαλάκη, Φλάισερ κλπ, της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και της προσπάθειας του Γερμανοελληνικού ταμείου να ξαναγράψει πάλι την ιστορία του ολοκαυτώματος.
2. Η Ένωση θυμάτων, θα πρέπει να αναλάβει, επιτέλους υπεύθυνη θέση απέναντι στο Καλαβρυτινό Ολοκαυτωμα και όχι να ασχολείται σε κάθε επετειο σε ποια σειρά θα καταθέσει στεφάνια. 
3. Η εκλεκτή επιστήμονας κ. Μαρία Βαϊνά, η οποία προφορικά με ψέγασε ότι προπαγανδίζω σε βάρος του Κ.Κ.Ε. προστρέχοντας σε πληροφορίες βιλιογραφίες των παραχαρακτών των χρονολογικών γεγονότων του Ολοκαυτώματος (Μάγιερ, Παπαστεργιόπουλου και Ροδάκη), καλόν θα είναι να διαβάσει προσεκτικά την βαρυσήμαντη συνέντευξη της Αργυρός Κριμιζά (μητέρα της) η οποία επιβεβαιώνει πλήρως τους αντικειμενικούς ισχυρισμούς της έρευνας και όχι τις μυθοπλασίες και η οποία θα δοθεί σύντομα στην δημοσιότητα.
4. Ο Δημήτρης Παυλόπουλος, γιος του αγωνιστή Ανδρέα Παυλόπουλου, θα πρέπει να βλέπει την ιστορική έρευνα με μάτια της ιστορικής θεώρησης και όχι κομματικά. Καλόν είναι να μιλήσει, επιτέλους και ο αδελφός του δολοφονηθέντος Κώστα Παυλόπουλου για την ημέρα που οι Γερμανοί βρέθηκαν στα Σουδενά, ο Κωνσταντίνος κυκλοφορούσε με το όπλο στον ώμο, τι ρόλο έπαιξε ο αρχηγός της SOE 133 Τζων Στίβενς  του οποίου ήταν ιπποκόμος και γιατί η οικογένειά του δεν παρέστη στην κηδεία του. Όσο για τον αρχηγό και υπεύθυνο της ΟΠΛΑ και στρατοπεδάρχη Σιγουνίου, που φυγαδεύτηκε με μερικές χιλιάδες λίρες στο Παρίσι, τι ρόλο έπαιξε στο Καλαβρυτινό Ολοκαυτωμα. 

Όσον αναφορά τον παλιό μου συνεργάτη, Φίλιππο Σαρδελιάνο, καλόν είναι να ανοίξει το αρχείο του (;) και να το παραδώσει εκεί που ανήκει, δηλαδή στο Μουσείο 
Γνωστοποιούμε στους πολυπληθείς αναγνώστες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS οτι το κεφάλαιο που ακολουθεί, έχει τεθεί υπ όψει του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. κοθ Δημητρίου Κουτσούμπα και γρήγορα θα καταχωρηθεί η απάντησή του.
Τέλος, όσο αφαορά το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, σύντομα θα παραδοθεί εκ μέρους μου με πλήρη ιστορική τεκμηρίωση, σειρά εκθεμάτων και ντοκουμέντων ώστε να έχει πρόσβαση ο επισκέπτης στα ιστορικά στοιχεία. 
"ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ"
Δημήτριος Κανελλόπουλος
Ιστορικός Ερευνητής Επιχείρησης Καλάβρυτα 

Συνεχίζεται... 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.