HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε «σύγχυση» οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για τον νέο φόρο διαμονής

Σε «σύγχυση» βρίσκονται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας αναφορικά με την έναρξη εφαρμογής του νέου Φόρου Διαμονής, ο οποίος ως γ...

Σε «σύγχυση» βρίσκονται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας αναφορικά με την έναρξη εφαρμογής του νέου Φόρου Διαμονής, ο οποίος ως γνωστόν θα επιβάλλεται σε κάθε διανυκτέρευση που θα πραγματοποιείται στα ξενοδοχειακά καταλύματα της χώρας.

Σε σημερινή τους ανακοίνωση η Πανελλήνια ομοσπονδία ξενοδόχων (ΠΟΞ) υπογραμμίζει «ότι μέχρι και σήμερα όλοι οι εμπλεκόμενοι - οι ξενοδόχοι, οι συνεργάτες μας εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά ακόμα και οι ίδιοι οι πελάτες μας, Έλληνες και ξένοι - βρισκόμαστε σε βαθύ σκοτάδι και σε σύγχυση, αναμένοντας, πότε επιτέλους θα δεήσουν οι αρμόδιοι να εκδώσουν την απαραίτητη εφαρμοστική απόφαση, στην οποία θα καταγράφονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι λοιπές διευκρινιστικές κατευθύνσεις και πληροφορίες».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, όπως σημειώνει, έχει ευθύς εξ αρχής, εδώ και μήνες, προειδοποιήσει για τις αρνητικές συνέπειες αυτού του μέτρου στον ελληνικό τουρισμό, στην ήδη βεβαρημένη ανταγωνιστικότητα του ξενοδοχειακού μας προϊόντος και φυσικά, κατά προέκταση, στην εθνική οικονομία.

Ο φόρος θα επιβάλλεται από τις επιχειρήσεις κατά την έκδοση του φορολογικού στοιχείου και αποδίδεται στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα.

Συγκεκριμένα, η διαμονή σε ξενοδοχειακά καταλύματα θα επιβαρύνεται ημερησίως με ποσό 4 ευρώ για ξενοδοχεία 5 αστέρων, 3 ευρώ για ξενοδοχεία 4 αστέρων, 1,50 ευρώ για ξενοδοχεία 3 αστέρων και 0,50 ευρώ για ξενοδοχεία 1-2 αστέρων. Σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία, η διαμονή σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια - διαμερίσματα επιβαρύνεται σε κάθε περίπτωση με 0,50 ευρώ ημερησίως, χωρίς κλιμάκωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.