HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τουρκία: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες - Θα υπάρξουν επιπτώσεις

Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η χορήγηση ασύλου από την Ελλάδα στον Τούρκο στρατιωτικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με...

Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η χορήγηση ασύλου από την Ελλάδα στον Τούρκο στρατιωτικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο οι συνολικά οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.
Η συγκεκριμένη απόφαση «έχει ληφθεί με πολιτικά κριτήρια» και «θα έχει αναμφίβολα επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα, παραχωρώντας άσυλο σε έναν από τους οκτώ πραξικοπηματίες που συμμετέχουν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και αγκαλιάζει τους πραξικοπηματίες με αυτήν την απόφαση», προσθέτει το τουρκικό ΥΠΕΞ, το οποίο τονίζει πως θα περίμενε κανείς καλύτερη συνεργασία από μια συμμαχική χώρα.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, «Η Ελλάδα που εμπόδισε τους εγκληματίες, οι οποίοι είχαν στόχο την δημοκρατική τάξη και σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης της χώρας μας, δεν επέδειξε τη συμπαράσταση και συνεργασία που περιμένουμε από σύμμαχο χώρα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος». 
Αυτή η απόφαση, προσθέτει το τουρκικό ΥΠΕΞ, που πιστεύουμε ότι έχει ληφθεί με πολιτικά κριτήρια, αναμφίβολα θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία σε περιφερειακά θέματα. 

Σημειώνεται ότι η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου παρείχε άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο οι συνολικά οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου στην γείτονα χώρα.

Ηδη ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου αφέθηκε ελεύθερος από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου που κρατείτο διοικητικά, λόγω της εκκρεμότητας της αίτησης ασύλου που είχε καταθέσει.

Η εν λόγω επιτροπή έκρινε ότι σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, τις διεθνείς συμβάσεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, η κατάσταση στην Άγκυρα στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν προσφέρεται για τη διασφάλισή τους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.