Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

22 Δεκεμβρίου γιορτάζουν - Συναξαριστής

Σήμερα 22 Δεκεμβρίου γιορτάζουν Ονομαστικές Εορτές: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  Αναστασία, Τασία, Σία, Τατία, Τάσα, Τέσα, Τασούλα, Τασσώ (γιορτάζουν ...

Σήμερα 22 Δεκεμβρίου γιορτάζουν
Ονομαστικές Εορτές:
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  Αναστασία, Τασία, Σία, Τατία, Τάσα, Τέσα, Τασούλα, Τασσώ (γιορτάζουν και άλλες ημερομηνίες)
ΖΩΙΛΟΣ Ζωΐλος, Ζωΐλα, Ζωίλος
ΝΑΤΑΣΑ Νατάσα, Νατάσσα, Τασία, Σία, Τατία, Τάσα, Τέσα, Τασούλα, Τασσώ

Συναξαριστής:
Οσίας Αναστασίας της φαρμακολυτρίας της εν Θεσσαλονίκη (†304). Μαρτύρων Θεοδότης και Χρυσογόνου «του θεοσεβεστάτου διδασκάλου» (†304) και Ζωίλου.


Η Αγία Αναστασία είχε πατέρα τον Πατρίκιο, ο οποίος ήταν Ρωμαίος. Διακρινόταν για το υπέροχο κάλλος, την παιδεία και την κοσμιότητά της. Παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία τον Ποπλίωνα, αξιωματούχο των Ρωμαίων και φανατικό ειδωλολάτρη. Η Αναστασία όμως, κατηχήθηκε στο λόγο του Χριστού και έλαβε το Θείο Βάπτισμα. Επειδή δεν φανέρωσε δημόσια, λόγω του ανδρός της, την χριστιανική της πίστη, βοηθούσε κρυφά όσους είχαν ανάγκη από ένα χέρι βοηθείας ή ένα λόγο παρηγοριάς. Ντυνόταν απλά και μετέβαινε στις φυλακές πηγαίνοντας τροφή και χρήματα. Όταν έμαθε ο Ποπλίωνας την δράση της αγίας, εξοργίστηκε. Αρχικά προσπάθησε να την μεταπείσει με συμβουλές. Όμως, η Αναστασία παρέμενε ακλόνητη στην πίστη της ακόμα και όταν την κακοποίησε. Αυτή η επιμονή της, εξόργισε τον Ποπλίωνα και την κατέδωσε στον αυτοκράτορα Διοκλητιανό, ο οποίος διέταξε την φυλάκισή της. Επειδή εξακολουθούσε να υμνεί τον Κύριο, ο Διοκλητιανός διέταξε τον βασανισμό της. Τελικά η αγία Αναστασία παρέδωσε το πνεύμα της στην πυρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.