Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σαν Σήμερα 12 Δεκεμβρίου

Γεγονότα 627 - Ο βυζαντινός στρατός του αυτοκράτορα Ηράκλειου νικά τις περσικές δυνάμεις του Χοσρόη Β' στη μάχη της Νινευή. 1388...

Γεγονότα
627 - Ο βυζαντινός στρατός του αυτοκράτορα Ηράκλειου νικά τις περσικές δυνάμεις του Χοσρόη Β' στη μάχη της Νινευή.
1388 - Η Μαρία ντ'Ενγκιέν πουλά τα τιμάρια Άργους και Ναυπλίας στη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας.
1787 - Η Πενσυλβάνια γίνεται η δεύτερη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Η.Π.Α., πέντε μέρες μετά την επικύρωσή του από το Ντέλαγουερ.
1820 - Οι Σουλιώτες επιστρέφουν στο Σούλι μετά από συμφωνία με τον Αλή Πασά.
1897 - Ιδρύεται η πόλη Μπέλο Οριζόντε στη Βραζιλία.
1901 - Ο Γουλιέλμο Μαρκόνι λαμβάνει το πρώτο υπερατλαντικό ραδιοφωνικό σήμα (το γράμμα S σε κώδικα Μορς) στον Άγιο Ιωάννη Νέας Γης.
1911 - Το Δελχί αντικαθιστά την Καλκούτα ως πρωτεύουσα της Ινδίας.
1911 - Ο βασιλιάς Γεώργιος Ε΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και η Μαίρη του Τεκ ενθρονίζονται ως αυτοκράτορας και αυτοκράτειρα της Ινδίας.
1937 - Δεύτερος Σινοϊαπωνικός Πόλεμος: Ιαπωνικό αεροσκάφος βομβαρδίζει και βυθίζει το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Panay στον ποταμό Γιανγκτσέ στην Κίνα.
1939 - Σοβιετοφινλανδικός πόλεμος του 1939: Οι φινλανδικές δυνάμεις νικούν εκείνες της Σοβιετικής Ένωσης στο Τολβαγιέρβι, στην πρώτη τους μεγάλη νίκη στον πόλεμο.
1940 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Περίπου 70 άνθρωποι σκοτώνονται σε ξενοδοχείο στο Σέφιλντ, ως αποτέλεσμα γερμανικής αεροπορικής επιδρομής.
1941 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βουλγαρία κηρύσσει τον πόλεμο στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η Ουγγαρία και η Ρουμανία κηρύσσουν τον πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ινδία κηρύσσει τον πόλεμο στην Ιαπωνία.
1963 - Η Κένυα αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1964 - Ο πρωθυπουργός Γιόμο Κενυάτα γίνεται ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κένυας.
1968 - Αρχηγός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τοποθετείται ο Οδυσσέας Αγγελής, στο πλαίσιο "γενικής αναδιοργάνωσης" του στρατεύματος.
1969 - Μολυβένια χρόνια: Βομβιστική επίθεση της Πιάτσα Φοντάνα. Εκρήγνυται βόμβα στα γραφεία της Αγροτικής Τράπεζας στην Πιάτσα Φοντάνα στο Μιλάνο.
1969 - Την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο υπουργός Εξωτερικών της χούντας Παναγιώτης Πιπινέλης δηλώνει ότι η Ελλάδα αποχωρεί από το Συμβούλιο και καταγγέλλει την ιδρυτική σύμβαση του 1949. Τουλάχιστον 12 χώρες ήταν αποφασισμένες να ζητήσουν την αποπομπή της Ελλάδας από το Συμβούλιο.
1979 - Το μη αναγνωρισμένο κράτος της Ζιμπάμπουε Ροδεσίας επιστρέφει σε βρετανικό έλεγχο και ξαναρχίζει τη χρήση του ονόματος Νότια Ροδεσία.
1979 - Σεισμός μεγέθους 8,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κλονίζει την Κολομβία και τον Ισημερινό, σκοτώνοντας 450 άτομα και δημιουργώντας ένα μεγάλο τσουνάμι.
1984 - Ο Μααούγια Ουλντ Σιντ Αχμέντ Τάγια γίνεται ο τρίτος πρόεδρος της Μαυριτανίας μετά από πραξικόπημα κατά του Μοχάμεντ Χούνα Ουλντ Χαϊντάλα ενώ ο τελευταίος παρευρίσκεται σε σύνοδο κορυφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.