HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Champions League: Ο Ολυμπιακός έβαλε "STOP" στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός απέσπασε ιστορική ισοπαλία κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο "Γ. Καραϊσκάκης" (0-0), παίρνοντας ένα βαθμό που ενδέχεται...

Ο Ολυμπιακός απέσπασε ιστορική ισοπαλία κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο "Γ. Καραϊσκάκης" (0-0), παίρνοντας ένα βαθμό που ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστικός για την κατάκτηση της τρίτης θέσης του ομίλου. Εξαιρετική η αμυντική λειτουργία των Ερυθρόλευκων, με τη συνδρομή του Σίλβιο Προτό να είναι επίσης κομβικής σημασίας.
Η Μπαρτσελόνα πήρε νωρίς τα ηνία του αγώνα, ελέγχοντας το ρυθμό και έχοντας την κατοχή της μπάλας. Παρά ταύτα, το πρώτο 45λεπτο δεν κύλησε αρκετά καλά για τα δεδομένα των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε, με πολλούς αυτοματισμούς να ανακόπτονται από τους Ερυθρόλευκους.
Οι Καταλανοί αντιμετώπιζαν ξεκάθαρο πρόβλημα στον άξονα λόγω της ταυτόχρονης απουσίας των Ράκιτιτς και Ινιέστα, ενώ η απουσία του Ντελοφέου από την ενδεκάδα ήταν ακόμη ένα ζήτημα, με τους Μέσι και Σουάρες να επιχειρούν να σηκώσουν όλο το δημιουργικό "φορτίο".
Πρώτος απείλησε ο Σεμέντο, με σουτ από πλάγια θέση (3'), ενώ η επόμενη ευκαιρία άνηκε στον Ολυμπιακό και στον Ελαμπντελαουί, ο οποίος όμως ανακόπηκε την ύστατη στιγμή από τον Ουμτιτί (15'). Ένα πλασέ του Μέσι έπειτα από κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ της Μπαρτσελόνα απομακρύνθηκε με φοβερό τρόπο από τον Προτό, ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει άλλες δύο φορές σε σουτ του Αργεντινού (28', 35').
Τη μεγαλύτερη ευκαιρία πάντως την έχασε ο Σουάρες, ο οποίος βγήκε σε πλάγια θέση στο 22' και αστόχησε, στο πλασέ που επιχείρησε με το εξωτερικό μέρος του ποδιού του. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ακόμη δύο αξιόλογες στιγμές, με τον Φορτούνη, στο 30' και στο 37', με τη δεύτερη ειδικά να χάνεται από πολύ ευνοϊκή θέση.

Στο δεύτερο μισό η Μπαρτσελόνα έγινε ακόμη πιο πιεστική, κλείνοντας τον Ολυμπιακό στο δικό του μισό, χάρη και στην είσοδο των Ντελοφέου, Ράκιτιτς. Ωστόσο η πρώτη μεγάλη φάση της ήρθε στο 63'. Ο Ένχελς "πούλησε" την μπάλα σε κεντρικό σημείο, με τον Σουάρες να το εκμεταλλεύεται και να πατά περιοχή, να βγάζει για τον Μέσι, όμως ο Αργεντινός σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για το 0-1.

Το ρολόι κυλούσε, οι Μπλαουγκράνα είχαν πλέον "εγκατασταθεί" γύρω από την Ερυθρόλευκη περιοχή, όμως οι καλές τελικές προσπάθειες ήταν λίγες. Συγκεκριμένα, η επόμενη τέτοια ήρθε στο 80', όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Μπουσκέτς στον Σουάρες,ο Ουρουγουανός αποπειράθηκε να κρεμάσει τον εξερχόμενο Προτό, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ!

Η τελευταία μεγάλη φάση ήρθε στις καθυστερήσεις, με τον Βέλγο γκολκίπερ να πραγματοποιεί νέα σπουδαία απόκρουση σε ξαφνικό σουτ του Μέσι εκτός περιοχής. Το φινάλε βρήκε την ελληνική ομάδα να πανηγυρίζει έναν ιστορικό βαθμό, ο οποίος, συν τοις άλλοις, ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη μάχη με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την τρίτη θέση του ομίλου.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Ενγκελς, Μποτία, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε (75' Ζιλέ), Φιγκέιρας, Καρσελά (79' Πάρντο), Φορτούνης (84' Τζούρτζεβιτς).

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στένγκεν, Σεμέδο, Μασεράνο, Ουμτιτί, Άλμπα, Παουλίνιο (62' Ράκιτιτς), Μπούσκετς, Σέρχι Ρομπέρτο (45' Ντελοφέου), Σουάρεθ, Μέσι, Σουάρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.