HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ελληνική τραγωδία στο Ζάγκρεμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική Ελλάδος του Μίχαελ Σκίμπε διένυσε μία ολόκληρη προκριματική φάση και κατέκτησε τη δεύτερη θέση του ομίλου της με οδηγό την υποδ...

Η Εθνική Ελλάδος του Μίχαελ Σκίμπε διένυσε μία ολόκληρη προκριματική φάση και κατέκτησε τη δεύτερη θέση του ομίλου της με οδηγό την υποδειγματική ανασταλτική λειτουργία, όμως το "τείχος" που πάσχισε να χτίσει κατέρρευσε σε μια βραδιά στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας (4-1). Μόντριτς, Κάλινιτς, Πέρισιτς και Κράμαριτς τα γκολ των νικητών, ο Παπασταθόπουλος το μοναδικό γκολ της Γαλανόλευκης. Κόστισαν τα πολύ εύκολα λάθη των Καρνέζη και Σταφυλίδη, όμως το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του ματς.

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν με τη Γαλανόλευκη να έχει τη γνώριμη εικόνα της σε δύσκολα ματς, δηλαδή περιμενε τον αντίπαλο στο δικό της μισό και προσπαθούσε να επιτεθεί με πιο άμεσο τρόπο. Και οι Κροάτες πάντως, ήθελαν από το ξεκίνημα να ανεβάσουν το ρυθμό του αγώνα και δεν κυκλοφορούσαν την μπάλα με μεγάλη υπομονή, αλλά βάζοντας και τις μακρινές μπαλιές στο παιχνίδι τους, χρησιμοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τους δύο ακραίους μπακ τους και πιέζοντας με ένταση τους Έλληνες.

Εντούτοις, ο τρόπος με τον οποίο άνοιξαν το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Μόντριτς στο 12', δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω. Ένα μέτριο γύρισμα του Γιώργου Τζαβέλλα ώθησε τον Ορέστη Καρνέζη στο να κάνει ένα τραγικό κοντρόλ. Στην προσπάθεια του να σώσει την κατάσταση, ανέτρεψε τον Κάλινιτς εντός περιοχής, με τον μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης να είναι εύστοχος από την άσπρη βούλα (1-0).

Οι Κροάτες συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 19' έφτασαν σε δεύτερο γκολ, όταν ο Κάλινιτς βρέθηκε αμαρκάριστος στο πρώτο δοκάρι και επωφελήθηκε από το εξαιρετικό γύρισμα του Στρνιτς για να στείλει την μπάλα στα ελληνικά δίχτυα με όμορφο πλασέ. Παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους, έχασαν διπλή ευκαιρία στο 28' με πρωταγωνιστή τον Μήτρογλου και ένα λεπτό αργότερα ο Παπασταθόπουλος εκμεταλλεύτηκε το κόρνερ του Φορτούνη για να γράψει το 2-1.

Όμως τα αμυντικά κενά της ομάδας του Μίχαελ Σκίμπε συνέχισαν να είναι τεράστια για τα δεδομένα της, αφού στο 34' ο Πέρισιτς βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι, με τον Μανιάτη να τον χάνει, και έγραψε το 3-1. Αυτή τη φορά την ασίστ έβγαλε ο έτερος μπακ, Βρσάλκο, τον οποίο έχασε επίσης ο Σταφυλίδης, ενώ οι Κροάτες είχαν ακόμη μία μεγάλη διπλή ευκαιρία των Κράμαριτς - Κάλινιτς στο 44', με τον Καρνέζη να τους λέει "όχι".

Η συνεχής κίνηση δίχως την μπάλα συνέχισε να είναι το σήμα κατατεθέν των Κροατών στο δεύτερο μισό του αγώνα, με τους Έλληνες να εξακολουθούν να δείχνουν αδυναμία να ακολουθήσουν το ρυθμό τους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε ακόμη ένα τρομερό λάθος του Σταφυλίδη για να καταδικάσει την Ελλάδα. Ο Μόντριτς έκανε το γέμισμα προς τον Βρσάλκο, ο Έλληνας μπακ επιχείρησε να γυρίσει με το στήθος στον Καρνέζη, όμως ο παίκτης της Ατλέτικο το αντιλήφθηκε και τσίμπησε την μπάλα, με τον επερχόμενο Κράμαριτς να πετυχαίνει με χαρακτηριστική ευκολία το 4-1.

Οι Κροάτες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, παρότι η Εθνική μας ανέβασε το ποσοστό της όσον αφορά στην κατοχή μπάλας. Στο 56' η εντυπωσιακή ενέργεια του Κράμαριτς δεν κατέληξε σε γκολ, καθώς ο Καρνέζης είχε ξανά "απάντηση". Στο 60' ήταν η σειρά του Μήτρογλου να απειλήσει μετά από ώρα, όταν με υπέροχη ενέργεια και σουτ εκτός περιοχής ανάγκασε τον Σούμπασιτς σε δύσκολη επέμβαση, ενώ τρία λεπτά μετά ο Έλληνας φορ βρήκε τον Σωκράτη με ωραία σέντρα, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου ήταν άστοχη.

Ο Πέρισιτς είχε δύο ακόμη καλές στιγμές στο 67' και στο 69', όταν εκμεταλλεύτηκε νέα κενά στην ελληνική άμυνα, ωστόσο δεν μετουσίωσε καμία εκ των δύο σε γκολ. Στο 75' και με την Ελλάδα να έχει ανέβει ψηλότερα στον αγωνιστικό χώρο, ο Μήτρογλου είχε μια ωραία κεφαλιά που πέρασε άουτ. Για το επόμενο τέταρτο δεν απείλησε καμία από τις δύο ομάδες, ωστόσο στο 90' ο Μήτρογλου είχε ακόμη μία κεφαλιά, αυτή τη φορά υπό καλύτερες προϋποθέσεις, όμως ο Σούμπασιτς δήλωσε ηχηρό "παρών", αποκρούοντας εντυπωσιακά.

Το φινάλε βρήκε τη Γαλανόλευκη αποδεκατισμένη ψυχολογικά, έχοντας να κυνηγήσει ένα θαύμα στο "Γ. Καραϊσκάκης" προκειμένου να φτάσει σε πρόκριση, ωστόσο δεν δικαιούται να έχει παράπονα από κανέναν, πέρα από τον ίδιο της τον εαυτό. Στάθηκε κατώτερη των προσδοκιών, ειδικά σε ό,τι αφορά το ανασταλτικό σκέλος, και οι Κροάτες ήταν εκεί για να την τιμωρήσουν.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς (89' Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Κράμαριτς (82' Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κάλινιτς (76' Ρέμπιτς).

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης (46' Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Σάμαρης (62' Ταχτσίδης), Ζέκα, Φορτούνης, Σταφυλίδης (71' Μπακασέτας), Μήτρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.