Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γεννηματά από Πάτρα: Βασική προτεραιότητα μας η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Το θέμα της υποαπασχόλησης στην Ελλάδα της κρίσης ανέδειξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννημ...

Το θέμα της υποαπασχόλησης στην Ελλάδα της κρίσης ανέδειξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά από την Πάτρα.
«Μοιράζουν μια σταθερή θέση εργασίας στα δυο και ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το 61% των νέων προσλήψεων είναι με μερική απασχόληση η εκ περιτροπής εργασία ενώ το 1/3 των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα είναι με μερική απασχόληση και μέσες μικτές αποδοχές 395 ευρώ.

«Εμείς δεν θα τάξουμε ότι αύριο το πρωί « ο κατώτερος μισθός θα γίνει 751 ευρώ» όπως ο κ. Τσίπρας. Στρατηγική επιλογή μας είναι η πλήρης απασχόληση και η αξιοπρέπεια του εργαζόμενου» ανέφερε η υποψήφια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς σημειώνοντας ότι «βασική μας προτεραιότητα η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις
1.Για τους άνεργους

Επιδοτούμε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
Η μισθολογική δαπάνη για κάθε επί πλέον θέση εργασίας στις επιχειρήσεις, εκπίπτει της φορολογίας- με συντελεστή αυξημένο κατά 30%.
Απαλλαγή για 3 χρόνια από τις εισφορές των νέων που ξεκινούν την δική τους επαγγελματική δραστηριότητα.
Δωρεάν γη σε νέους επιστήμονες στον πρωτογενή τομέα.
Στα ζευγάρια νέων αγροτών, ασφαλιστικές εισφορές θα πληρώνει μόνο ο ένας εκ των 2, για τα επόμενα 5 χρόνια.
Για κάθε νέο άνεργο δημιουργούμε μέσα σε 6 μήνες, μια ευκαιρία για επιδοτούμενη θέση εργασίας, επαγγελματικής κατάρτισης ή εργασιακής εμπειρίας.
2. Για τους εργαζόμενους στο Ιδιωτικό Τομέα.

Ο κατώτερος μισθός να καθορίζεται από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, μέσα από τον διάλογο των Κοινωνικών Εταίρων, ώστε να επιτευχθεί η σταδιακή αύξησή του.
Να επαναφέρουμε την υποχρεωτικότητα, την καθολική εφαρμογή της Εθνικής και των Κλαδικών Συμβάσεων, σε όλες τις επιχειρήσεις είτε συμμετέχουν στις εργοδοτικές οργανώσεις είτε όχι.
Να ενισχύουμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, για την πλήρη εφαρμογή των Νόμων και των Συμβάσεων στους εργασιακούς χώρους.
Και τέλος ξεκαθαρίζουμε ότι για μας τα συνδικάτα δεν είναι εχθρός, δεν είναι αντίπαλος, αλλά κρίσιμος κοινωνικός εταίρος στην προσπάθειά για την Ανάπτυξη , την απασχόληση και την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.