Page Nav

HIDE

Grid

Latest Articles

HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

2hQzL.gif

Breaking News

latest

Έργα σε Πλανητέρο, Κάστρο Καλαβρύτων και Σειραίο ποταμό Τριπόταμα

Μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Καλαβρύτων, κάνει τα λόγια, το πρόγραμμά της, τις δεσμεύσεις της, πράξεις. Σ...

Μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Καλαβρύτων, κάνει τα λόγια, το πρόγραμμά της, τις δεσμεύσεις της, πράξεις. Σήμερα, στην εποχή της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και του συντριπτικού περιορισμού και της τεράστιας μείωσης των πόρων (70% περίπου, κάτω, από ό,τι, εχορηγείτο, προ του 2010) προς τους δήμους, ο Δήμος Καλαβρύτων, ο Δήμαρχος, Γιώργος Λαζουράς, και η Δημοτική Αρχή, σχεδιάζουν, προγραμματίζουν και εκτελούν μικρά και μεγάλα έργα, σε ολόκληρο τον Καλλικρατικό και εκτεταμένο Δήμο Καλαβρύτων, σε κάθε πόλη και κάθε χωριό μας, τόσα και τέτοια έργα, που έπρεπε να είχαν γίνει και όμως δεν είχαν γίνει, στην, προ της κρίσης, χρυσή εποχή, όπως συνηθίζεται να λέγεται, στην εποχή των «παχέων αγελάδων».
Με συνεχή και καθημερινό, οργανωμένο, μελετημένο και μεθοδικό αγώνα, από το πρωί, μέχρι αργά, το βράδυ, στο Δημαρχείο, στην Περιφέρεια, στα Υπουργεία, στους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, στις πόλεις και στα χωριά μας, εργαζόμαστε και πασχίζουμε να εξασφαλίσουμε πόρους, για την υλοποίηση έργων και δράσεων, που προγραμματίζουμε και που είναι αναγκαία για την κάλυψη αναγκών των συμπολιτών μας.
Έτσι, εκτός, από τα μεγάλα έργα, που έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους και εκτελούνται στο Δήμο μας, (βιολογικός Καλαβρύτων, που, σε λίγο, ξεκινά η λειτουργία του, αναπλάσεις πλατειών και χώρων, Καλαβρύτων – Κλειτορίας, διοικητήριο – νέο δημαρχείο Καλαβρύτων, πολιτιστικό κέντρο Καλαβρύτων, ανάπλαση Δάφνης, βιολογικός Λυκούριας και πολλά άλλα), με διαρκή αγώνα και προσπάθεια, ζητήσαμε και κατορθώσαμε, με την αμέριστη συνδρομή του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Αλέξανδρου Χαρίτση, και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Απόστολου Κατσιφάρα, να εξασφαλίσουμε τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις – τις οποίες θα αποδεχθούμε στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο – για την εκτέλεση των παρακάτω έργων: 1) Αντιπλημμυρικό έργο οριοθέτησης του Χειμάρρου Μέλαινα Πλανητέρου, προϋπολογισμού 52.080 €, 2) Επέκταση του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή Κάστρου – Παλιοπήγαδου Καλαβρύτων, προϋπολογισμού 132.000 € και 3) Επέκταση και ενίσχυση της υφιστάμενης γέφυρας στο Σειραίο ποταμό, στα Τριπόταμα, προϋπολογισμού 57.516,11 €.
Για τα δύο, ως άνω, πρώτα έργα (Χείμαρρος Μέλαινα και επέκταση δικτύου ύδρευσης στο Κάστρο – Παλιοπήγαδο), ο Δήμαρχος Καλαβρύτων με τις, από 31-7-2017 και 2-8-2017, επιστολές του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη, ζήτησε τη χρηματοδότησή τους, την οποία πραγματοποίησε ο υπουργός, επιχορηγώντας, το Δήμο Καλαβρύτων με 40.000 και 120.000 ευρώ, αντίστοιχα, για κάθε έργο. Τα υπόλοιπα ποσά, μέχρι το ύψος του προϋπολογισμού της μελέτης, εκάστου έργου, δηλαδή 12.080 € για το πρώτο και 12.000 € για το δεύτερο, θα τα διαθέσει ο Δήμος Καλαβρύτων, από τις οικονομίες του, όπως έχει, ήδη, διαθέσει σημαντικά ποσά, για τις μελέτες και για συνοδά έργα, αυτών των δύο έργων.
Για το τρίτο έργο (γέφυρα Σειραίου ποταμού), υποβλήθηκε, από το Δήμο μας, αίτημα προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, ο οποίος το αποδέχθηκε και, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το πρότεινε να ενταχθεί, όπως και εντάχθηκε, στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, με ολόκληρο τον προϋπολογισμό του (57.516,11 €), με την, από 25-10-2017, απόφαση του αναπληρωτή υπουργού, Αλέξανδρου Χαρίτση.
Επισυνάπτονται τα έγγραφα του Δημάρχου Καλαβρύτων, οι αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών και η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γεώργιος Λαζουράς, ενόψει της αποδοχής και της διάθεσης, στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο, των παραπάνω επιχορηγήσεων, δήλωσε: «Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, με την καθοριστική συνδρομή και ενίσχυση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, από τον εξορθολογισμό και την εξοικονόμηση των δημοσίων δαπανών, που γίνεται, αντλούμε πόρους, ώστε να εκτελέσουμε, απολύτως αναγκαία και απαραίτητα έργα, που έπρεπε να είχαν γίνει, ήδη, από τις παλιές – καλές εποχές. Έτσι, καταφέρνουμε, όταν, μας το επιτρέπουν οι συνθήκες, και εξασφαλίζουμε τα απαιτούμενα μέσα, να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, να κάνουμε τα λόγια πράξεις, να λύνουμε άλυτα, επί χρόνια, προβλήματα των συμπολιτών μας και να προσφέρουμε τις καλύτερες, ασφαλείς και αξιόπιστες υπηρεσίες, σε αυτούς.
Θέλω να ευχαριστήσω, τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρο Χαρίτση, και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Απόστολο Κατσιφάρα, για την αμέριστη βοήθειά τους, προς τον ορεινό, ιστορικό, εκτεταμένο και με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, Δήμο Καλαβρύτων».


ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.