Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κατατέθηκε το Νομοσχέδιο για Διαζύγια εξπρές με μια υπογραφή στον συμβολαιογράφο

Κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει διαδικασίες μίας ώρας για το συναινετικό διαζύγ...

Κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει διαδικασίες μίας ώρας για το συναινετικό διαζύγιο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που θα γίνουν νόμος του κράτους, το πιθανότερο και πριν τις γιορτές, οι πολίτες που επιθυμούν να λύσουν το γάμο τους συναινετικά, θα πηγαίνουν στο εξής σε συμβολαιογράφο ο οποίος και θα πιστοποιεί τη λύση με συμβολαιογραφική πράξη.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο: 

  • Το ζευγάρι υπογράφει έγγραφη συμφωνία λύσης του γάμου παρουσία δικηγόρου
  • Η έγγραφη συμφωνία μπορεί να γίνεται και δια πληρεξούσιου δικηγόρου χωρίς την παρουσία των συζύγων. 
  • Αν υπάρχουν παιδιά θα πρέπει με την έγγραφη συμφωνία να ρυθμίζονται και τα θέματα επιμέλειας, διατροφής και επικοινωνίας. 
  • Η λύση του γάμου θα συντάσσεται από συμβολαιόγράφο την οποία θα υπογράφουν οι πρώην σύζυγοι και οι δικηγόροι τους. 
  • Η λύση του γάμου θα επέρχεται με την κατάθεση του αντιγράφου του εγγράφου λύσης στον ληξίαρχο.

Με το ίδιο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που περιλαμβάνει σειρά διατάξεων για τα μέτρα που πρέπει να επιβάλλονται από τα δικαστήρια σε ψυχικώς πάσχοντες και άλλες διατάξεις σημαντικές για την εκδίκαση σειράς υποθέσεων, νομοθετείται, για πρώτη φορά, κάτι πολύ ουσιαστικό.
Δίδεται η δυνατότητα στα φιλοζωικά σωματεία να παρίστανται στις δίκες κατά ατόμων που έχουν κατηγορηθεί για κακοποιήσεις, βασανισμούς και άλλες βίαιες πράξεις κατά των ζώων συντροφιάς, ως πολιτικώς ενάγοντες με δύο λόγια θα μπορούν να ζητούν και να λαμβάνουν αποζημίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.