Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σαν Σήμερα 30 Νοεμβρίου

Γεγονότα 1718 - Ο βασιλιάς Κάρολος ΙΒ΄ της Σουηδίας σκοτώνεται κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Φρέντρικστεν στη Νορβηγία. 1782...


Γεγονότα
1718 - Ο βασιλιάς Κάρολος ΙΒ΄ της Σουηδίας σκοτώνεται κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Φρέντρικστεν στη Νορβηγία.
1782 - Αμερικανική Επανάσταση: Συνθήκη των Παρισίων. Αντιπρόσωποι από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας υπογράφουν στο Παρίσι τα προκαταρκτικά άρθρα της συνθήκης ειρήνης, η οποία θα επισημοποιηθεί το 1783.
1786 - Το Μεγάλο Δουκάτο της Τοσκάνης, υπό τον Λεοπόλδο, γίνεται το πρώτο σύγχρονο κράτος που καταργεί τη θανατική ποινή.
1803 - Στη Νέα Ορλεάνη, Ισπανοί αντιπρόσωποι παραχωρούν επίσημα την περιοχή της Λουιζάνας σε Γάλλο αντιπρόσωπο. Είκοσι ημέρες αργότερα, η Γαλλία παραχωρεί την ίδια γη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατά την αγορά της Λουιζιάνας.
1822 - Ελληνική Επανάσταση: Απελευθερώνεται το Ναύπλιο από τον Στάικο Σταϊκόπουλο
1853 - Κριμαϊκός Πόλεμος: Ναυμαχία της Σινώπης. Το αυτοκρατορικό ρωσικό ναυτικό καταστρέφει τον οθωμανικό στόλο στη Σινώπη.
1868 - Πραγματοποιούνται στη Στοκχόλμη τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του βασιλιά Καρόλου ΙΒ' της Σουηδίας.
1872 - Διεξάγεται στη Γλασκώβη ο πρώτος διεθνής ποδοσφαιρικός αγώνας, μεταξύ της Σκωτίας και της Αγγλίας.
1939 - Σοβιετοφινλανδικός πόλεμος του 1939: Οι σοβιετικές δυνάμεις διασχίζουν τα φινλανδικά σύνορα και βομβαρδίζουν το Ελσίνκι και αρκετές άλλες φινλανδικές πόλεις, ξεκινώντας τον πόλεμο.
1954 - Στη Σιλικόγκα, στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών, ο μετεωρίτης Χότζες πέφτοντας περνάει μέσα από μία στέγη και χτυπά μία γυναίκα που έπαιρνε τον απογευματινό της ύπνο. Αυτή είναι η μόνη τεκμηριωμένη περίπτωση στο δυτικό ημισφαίριο ενός ανθρώπου που τον χτύπησε βράχος από το διάστημα.
1965 - Μετά το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ιχσάν Τσαγλαγιαγκίλ επιβεβαιώνει ότι αμερικανικά πυρηνικά όπλα φιλοξενούνται σε Ελλάδα και Τουρκία.
1966 - Τα Μπαρμπάντος αποκτούν την ανεξαρτησία τους από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1966 - Εγκαινιάζεται το Πανεπιστήμιο Πατρών.
1967 - Η Νότια Υεμένη αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1967 - Ιδρύεται το Λαϊκό Κόμμα του Πακιστάν από τον Ζούλφικαρ Άλι Μπούτο, ο οποίος γίνεται ο πρώτος πρόεδρός του.
1967 - Ύστερα από πυρετώδεις διαβουλεύσεις επιτυγχάνεται συμφωνία Αθήνας-Άγκυρας, την οποία αποδέχεται και ο Μακάριος.
1981 - Ψυχρός Πόλεμος: Εκπρόσωποι από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη Σοβιετική Ένωση αρχίζουν να διαπραγματεύονται στη Γενεύη τη μείωση των πυρηνικών όπλων μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη (οι συναντήσεις θα λήξουν στις 17 Δεκεμβρίου χωρίς να καταλήξουν σε απόφαση).
1982 - Κυκλοφορεί παγκοσμίως ο έκτος σόλο δίσκος του Μάικλ Τζάκσον, Thriller. Θα γίνει ο δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία.
1995 - Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον επισκέπτεται τη Βόρεια Ιρλανδία και μιλά υπέρ της ειρηνευτικής διαδικασίας στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.