HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σαν Σήμερα 24 Νοεμβρίου

Γεγονότα 380 - Μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση των Γότθων, ο Θεοδόσιος Α΄ επιστρέφει θριαμβευτής στην Κωνσταντινούπολη. 1429 - Εκα...

Γεγονότα
380 - Μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση των Γότθων, ο Θεοδόσιος Α΄ επιστρέφει θριαμβευτής στην Κωνσταντινούπολη.
1429 - Εκατονταετής Πόλεμος: H Ιωάννα της Λωραίνης πολιορκεί ανεπιτυχώς τη Λα Σαριτέ-σιρ-Λουάρ.
1642 - Ο Άμπελ Τάσμαν γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που ανακαλύπτει το νησί Γη του Βαν Ντίμεν (αργότερα μετονομάστηκε σε Τασμανία).
1859 - Ο Κάρολος Δαρβίνος δημοσιεύει την Καταγωγή των Ειδών.
1917 - Στο Μιλγουόκι, εννέα αστυνομικοί σκοτώνονται από βόμβα. Πρόκειται για το πιο θανατηφόρο σε αστυνομικούς χτύπημα στην αμερικανική ιστορία μέχρι τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
1940 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Σλοβακία υπογράφει το Τριμερές Σύμφωνο του Άξονα, προσχωρώντας επίσημα στις δυνάμεις του Άξονα.
1963 - Στην πρώτη δολοφονία που προβλήθηκε ζωντανά από την τηλεόραση, ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ, δολοφόνος του Αμερικανού προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, δολοφονείται από τον Τζακ Ρούμπι, ιδιοκτήτη νυχτερικών κέντρων, στο υπόγειο της έδρας του αστυνομικού τμήματος του Ντάλας, δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι. Ο Όσβαλντ οδηγούνταν από δύο ντετέκτιβς σε ένα τεθωρακισμένο αυτοκίνητο για να μεταφερθεί σε κοντινή φυλακή.
1965 - Ο Μομπούτου Σέσε Σέκο καταλαμβάνει την εξουσία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και γίνεται πρόεδρος, κυβερνώντας τη χώρα (την οποία μετονομάζει σε Ζαΐρ το 1971) για πάνω από 30 χρόνια, μέχρι να ανατραπεί από τους αντάρτες το 1997.
1966 - Η πτήση 101 της βουλγαρικής TABSO συντρίβεται κοντά στη Μπρατισλάβα, Τσεχοσλοβακία, σκοτώνοντας όλους τους 82 επιβαίνοντες.
1966 - Κυβερνητική κρίση λόγω της διαφωνίας της Ε.Ρ.Ε. για τη θέσπιση της απλής αναλογικής.
1966 - Ο στρατηγός Γεώργιος Γρίβας καταθέτει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ.
1969 - Πρόγραμμα Απόλλων: Το όχημα διακυβέρνησης του Απόλλων 12 προσθαλασσώνεται με ασφάλεια στον Ειρηνικό Ωκεανό, ολοκληρώνοντας τη δεύτερη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη.
2012 - Πυρκαγιά σε εργοστάσιο ενδυμάτων στη Ντάκα του Μπανγκλαντές σκοτώνει τουλάχιστον 112 άτομα.
2015 - Τουρκική κατάρριψη ρωσικού Sukhoi Su-24 στα σύνορα με τη Συρία στην οποία σκοτώθηκε ο ένας από τους δύο πιλότους καθώς και ένας Ρώσος στρατιωτικός ομάδας διάσωσης. Το γεγονός προκάλεσε έντονες διεθνείς παραθέσεις και αντιπαραθέσεις.
2015 - Τρομοκρατική επίθεση στην Τύνιδα (Τυνησία) σε λεωφορείο της προεδρικής φρουράς προκαλεί το θάνατο 14 ατόμων.
2015 - Τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχείο στη πόλη Αλ-Αρίς της Αιγύπτου, όπου επτά άτομα χάνουν τη ζωή τους και άλλοι 12 τραυματίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.