Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σαν Σήμερα 19 Νοεμβρίου

Γεγονότα 461 - Ο Λίβιος Σεβήρος ανακηρύσσεται αυτοκράτορας της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Όμως η πραγματική δύναμη βρίσκεται στα ...

Γεγονότα
461 - Ο Λίβιος Σεβήρος ανακηρύσσεται αυτοκράτορας της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Όμως η πραγματική δύναμη βρίσκεται στα χέρια του στρατηγού Ρικίμερου.
1493 – Ο Χριστόφορος Κολόμβος αποβιβάζεται σ' ένα νησί, που είχε εντοπίσει την προηγούμενη μέρα, και το ονομάζει Σαν Χουάν Μπαουτίστα (αργότερα μετονομάστηκε σε Πουέρτο Ρίκο).
1794 - Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας υπογράφουν συνθήκη, η οποία επιχειρεί να επιλύσει ορισμένα από τα άλυτα προβλήματα που είχαν απομείνει από την Αμερικανική Επανάσταση.
1816 - Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας.
1863 - Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος: Ο Αμερικανός πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν εκφωνεί ομιλία στο Γκέτισμπεργκ στα εγκαίνια του στρατιωτικού νεκροταφείου στο Γκέτισμπεργκ της Πενσυλβάνια.
1881 - Ένας μετεωρίτης πέφτει κοντά σε χωριό νοτιοδυτικά της Οδησσού στην Ουκρανία.
1885 - Σερβοβουλγαρικός πόλεμος του 1885: Οι Βούλγαροι νικούν στη μάχη της Σλίβνιτσα, εδραιώνοντας την ενοποίηση του πριγκιπάτου της Βουλγαρίας και της Ανατολικής Ρωμυλίας.
1912 – Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος: Ο σερβικός στρατός καταλαμβάνει τα Μπίτολα, τερματίζοντας την επί πέντε αιώνες οθωμανική κυριαρχία στη Μακεδονία.
1942 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Μάχη του Στάλινγκραντ. Οι σοβιετικές δυνάμεις υπό τον στρατηγό Γκεόργκι Ζούκοφ αρχίζουν την επιχείρηση Ουρανός στο Στάλινγκραντ, γυρίζοντας τη ροή της μάχης υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης.
1946 - Το Αφγανιστάν, η Ισλανδία και η Σουηδία γίνονται μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
1952 - Ο στρατάρχης Αλέξανδρος Παπάγος γίνεται πρωθυπουργός της Ελλάδας.
1969 - Πρόγραμμα Απόλλων: Οι αστροναύτες του Απόλλων 12 Πιτ Κόνραντ και Άλαν Μπιν προσεληνώνονται στον Ωκεανό των Καταιγίδων και γίνονται ο τρίτος και ο τέταρτος άνθρωπος, αντίστοιχα, που περπατούν στη Σελήνη.
1969 - Ο ποδοσφαιριστής Πελέ πετυχαίνει το 1.000στό γκολ του.
1969 - Στο αρχηγείο στρατού παραδίνεται η κινητή περιουσία της Ε.Δ.Α. Τα χρήματα και η υπόλοιπη οικονομική περιουσία, μαζί με το αρχείο του κόμματος, παραδίνονται στην Γενική Διεύθυνση Εθνικής Ασφάλειας.
1977 - Η πτήση 425 της TAP Portugal συντρίβεται στη Μαδέρα, σκοτώνοντας 131 άτομα.
1979 - Κρίση των ομήρων (Ιράν): Ο Ιρανός ηγέτης Ρουχολάχ Χομεϊνί διατάζει την απελευθέρωση 13 γυναικών και μαύρων Αμερικανών ομήρων που κρατούνται στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη.
1985 - Ψυχρός Πόλεμος: Στη Γενεύη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρήγκαν και ο Σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσώφ συναντώνται για πρώτη φορά.
1988 - Ο Σέρβος κομμουνιστής πολιτικός και μελλοντικός πρόεδρος της Σερβίας και της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δηλώνει δημοσίως ότι η Σερβία δέχεται επίθεση από Αλβανούς αυτονομιστές στο Κοσσυφοπέδιο και ότι υπάρχει εσωτερική προδοσία και ξένη συνωμοσία για την καταστροφή της Σερβίας και της Γιουγκοσλαβίας.
2013 - Διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην ιρανική πρεσβεία στη Βηρυτό σκοτώνει 23 άτομα και τραυματίζει άλλα 160.
2016 - Σε εκκλησιαστικό συμβούλιο στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος ορίζει 17 νέα μέλη του Κολλεγίου των Καρδιναλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.